Hastane 2019 sonunda tamamlanacak

1148

Kütahya protokolü, şantiyesi kurulan ve çalışmalarına başlanan Şehir Hastanesi inşaat alanına inceleme gezisi düzenledi.

TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu çalışmalarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek için inşaat alanında gezi düzenlediklerini belirtti.

“ÇALIŞMALAR BAŞLADI KISA SÜREDE TEMELİ DE ATACAĞIZ”

Kütahya şehir hastanesinin kentte çokça konuşulduğunu dile getiren Kavuncu, şunları söyledi: “Şehir hastanemiz Kütahya’da belki de en çok polemiği yapılan, istemememize rağmen siyasi malzeme olarak önümüze çıkan bir konu oldu. Burada öncelikle halkımızın hastane yapımının gecikmesi konusunu sorgulaması ve eleştirmelerini canı gönülden normal kabul ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Halkımızın bu noktada büyük çoğunluğunun bize göstermiş olduğu güven ve teveccüh nedeniyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ne yazık ki toplumda, bunu da farklı yönlere çekmek isteyen ve bence çok da fazla olmayan bir grubun özellikle sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu bir algı sistemi ile birlikte maalesef hak etmediğimiz pek çok noktayla karşı karşıya kaldık. Hastanenin yapılmayacağı, bütçesinin olmadığı, yatırımın başka şehre kaydırıldığını iddia edenler oldu. Doğrusu geçmişe çok da dönmek istemiyorum. Biz sadece yapılanla, icraatla, ürünle ortaya çıkmaktır diye söylemiştik. Kütahya’da yapılması planlanan şehir hastanemiz için şantiye kuruldu, çalışmalara başlandı. İnşallah en kısa sürede temeli de atacağız.”

“HASTANENİN HALKIN HİZMETİNE SUNULMASI GECİKMELERİN TELAFİSİ OLACAK”

Projeden dolayı ön görülemeyen gecikmelerin de yaşandığına işaret eden Kavuncu, “Şunu da belirtmek gerekir ki gecikmede bazı öngörülemeyen nedenler var. Bunlardan bir tanesi Kütahya Şehir Hastanesi Projesidir. Eğer biz klasik bir hastane yapıyor olsaydık şu anda belki hastanemiz epey bir yol almış olacaktı. Ama şehir hastaneleri Türkiye’de sayılı projelerden. Kütahya’mızın bu proje arasında yer almasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Şehir Hastanelerinin Türkiye’de genel bir gecikmeye neden olduğunu daha önce açıklamıştım. Bunun yasal nedenleri, düzenlemeleri vardı. Bu gecikmeye biz de takıldık. Ama biz her kademede gerek bürokrasinin gerek firmanın işlerini kolaylaştırarak dört bir elle sarıldık. Şunu da söyleyeyim, bizden önce dillendirilmiş ve hala ihalesi yapılmamış, başlanılmamış şehir hastaneleri projelerinin olduğunu da vurgulamak isterim. Bundan sonra bunu telafi etmek, hastanemizin en kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunmak olur.” ifadelerini kullandı.

2019 SONUNDA TAMAMLANACAK

Hastane inşaatı hakkında bilgiler veren proje müdürü Çetin Güven de 2019 yılı sonu itibariyle çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İnceleme gezisine, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı, Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, İl Sağlık Müdürü Ahmet Emrah Çamköy, İl Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Dumlupınar üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri ile daire müdürleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir