Okul güvenliği toplantısı

1530

2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

91 bin 759 öğrencinin ders başı yapacağı Kütahya’da, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içinde geçirilebilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vali Nayir, “Bu toplantıda okul güvenliğini ilgilendiren konuları, trafik konuları ve servis konularını ele alacağız. Eğitimde bize emanet edilen çocuklarımızın güvenliği ile ruh ve beden sağlığına ilişkin tedbirleri bütün yönleriyle ve bütün kesimlerle değerlendirip karara bağlayacağız” dedi.

Toplantıda uyuşturucuyla mücadele, okul servisleri, okul ve çevre güvenliği, öğrencilerin ve velilerin bilinçlendirilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerin, 2017-2018 eğitim öğretim yılını güvenli ve huzurlu bir ortamda geçirmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını aktardı.

KOORDİNASYON GÖREVLİSİ OKUL YÖNETİCİLERİYLE İRTİBATLI OLACAK

2017-2018 eğitim – öğretim döneminde alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı: Tüm okullar için kolluk kuvvetleri personelinden “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirilecek. Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, birinci derecede öncelikli okullarda, sorumlu olduğu okul yöneticileri ile en az haftada bir, ikinci derece öncelikli okullarda en az 15 günde bir, üçüncü derece öncelikli okullarda ise en az ayda bir görüşme yapacak. Görüşmede dile getirilen sorunlar ve güvenli eğitim koordinasyon görevlisince tespit edilen aksaklıklara ilişkin tutanaklar tutulacak. Bu tutanaklar Çocuk Şube Müdürlükleri ve bağlı büro amirliklerine gönderilecek. Güvenli eğitim koordinasyon görevlilerince yapılan değerlendirmeler sonucunda, okul ve çevresindeki risk faktörlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde Çocuk Şube Müdürlükleri koordinesinde alınacak.

OKUL ÇEVRELERİNDEKİ İLGİSİZ KİŞİLER UZAKLAŞTIRILACAK

Okulla ilişkisi bulunmayan kişiler, okul çevrelerinden uzaklaştırılacak, gerekiyorsa cezai işleme tabi tutulacak. Çocuklara sigara, alkol, bali, tiner gibi insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı sıkı denetlenecek ve aykırı hareket eden kişilere kesinlikle müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar denetlenecek.

NARKOTİK TİMLER OKUL ÖNLERİNDE OLACAK

Okul ve çevrelerinde, çocukların, bedensel ve cinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek müstehcen ve diğer olumsuz unsurların yanı sıra, yasadışı örgütlerin ve ideolojik faaliyetlerin etkilerinden uzak tutulması ve korunması sağlanacak. İnternet ve elektronik oyun salonlarının ders saatlerinde öğrenci bulundurmaması ve ders saatleri dışında yaş sınırlamasına uymaları sağlanacak. Çocukların girmesinin yasak olduğu cafe, bar, kıraathane, kahvehane ve umuma açık yerlere öğrenciler alınmayacak. Park, bahçe gibi kamuya açık alanlarda öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli Çocuk, Narkotim ve Asayiş ekiplerince denetimler arttırılacak. Ayrıca çocukların korunmasına yönelik çalışmalara ek olarak caydırıcılık oluşturması amacıyla Motosiklet Polis Timleri ile Narkotik Suçlarla Mücadele birimleri tarafından okul önleri ve çevresinde Narkotimler, “NTP” logolu kıyafet/magnetler ile görevlendirilecek. Narkotimler tarafından uyuşturucu, uyarıcı, uçucu ve sağlığa zararlı diğer maddelerin kullanımı ve satışı yapılan bölgelerde mahalle sakinleri, muhtarlar, okul yöneticileri ve güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ile düzenli iletişim kurulacak, sorunların ilgili kurumlarla işbirliği halinde çözümüne çalışılacak.

ÖNCELİKLİ OKULLARA GÜVENLİK KAMERASI KURULACAK

Yeni eğitim-öğretim döneminde il emniyet müdürlüklerince belirlenmiş okullara, Milli Eğitim Bakanlığınca güvenlik kamera sistemleri kurulacak. Kamera sistemleri okulların kolluk birimleri bünyesinde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilecek. Polis şube müdürlerince çocukların kişisel güvenlik ve suçtan korunması hususunda eğitim programları hazırlanacak ve okul yöneticileri ile koordineli olarak öğrencilerin bu programlara katılmaları sağlanacak.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey, mahalle ve köy muhtarları temsilcileri ile okul aile birliği temsilcileri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir