TKDK’dan 500 milyon lira hibe desteği

1532

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğünün IPARD II 2. Çağrı döneminde çeşitli yatırım alanları için yaklaşık 500 milyon lira hibe desteği vereceği bildirildi.

TKDK Kütahya İl koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Süt Ürünlerinin İşlenmesi (Mandıra) , Süt toplama merkezlerinin kurulumu (5 taneye kadar), Et Ürünlerinin İşlenmesi ( Kesimhane, mezbaha, Et işleme), Meyve ve Sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ( Soğuk hava deposu dahil ),4 Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörlerinde 122 Milyon Avro (Yaklaşık 500 Milyon TL) hibe desteği verileceği belirtildi.

Yatırım kapsamında makine ve ekipman alımı, bilgi sistemleri alımı, inşaat işleri, hizmet alımı ve proje görünürlüğü kapsamında ilgili sektörlere proje karşılığı hibe dağıtılacağı ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Faydalanıcılar için uygun harcamalar kapsamında yer alan herhangi hizmet ve/veya tedarik edilen mal ve/veya yapılan iş için KDV, ÖTV ve Gelir vergilerinden muaf tutulacaklardır. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında, süt ürünlerinin işlenmesi, et ürünlerinin işlenmesi, meyve sebzelerin işlenmesi ve su ürünlerinin işlenmesi ile ilgili yatırımlara %50 hibe oranı ile desteklenecektir. Atık Yönetimi ile ilgili harcamalar için ( inşaat ve makine ekipman dahil) %60 oranında hibe desteği verilecek olup, Başvuracak işletmeler öz tüketimleri kadar yenilebilir enerji yatırımı için de destek talep edebileceklerdir. Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik kapsamında, tarım ve kırsal kalkınma amaçlı kurulu gücü azami 300 kW olan, üretim tesisi ile tüketim tesisinin aynı bağlantı noktasında olduğu projeler kurumumuza başvurarak kapasite muafiyetinden faydalanabilirler. 2. Çağrı dönemi için başvurular 06.09.2017 tarihi saat 09:00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2017 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2017, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir