‘Teşvik Bizden, Ağaçlandırması Sizden’ projesi

1220

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman alanlarının artırılması ve özel ormancılığın teşviki amacıyla yürütülen özel ağaçlandırma taleplerine destek sağlanıyor.

Ağaç servetini çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasındaki bozulan dengeyi kurmak, çevre değerlerini geliştirmek amacı ile yapılan özel ağaçlandırma çalışmaları Kütahya ve ilçelerinde sürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Simav Orman İşletme Müdürlüğüne 2010 yılında müracaat eden Gürcan Dağhan isimli vatandaşa yine aynı yıl özel ağaçlandırma Projesine göre izin verildi.

Kütahya ili Simav ilçesi Mamak Köyü sınırlarında Orman İşletme Şefliği 25 nolu bölmesinde Gürcan Dağhan’a tahsis edilen 8.40 hektar sahada 2011 yılında makinalı alt toprak işlemesi yapıldı. Saha çevresinde tel-ihata yapılarak, projesine uygun tüplü, aşılı 3 bin 376 adet badem fidanı sahaya dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından izin sahibi olan Gürcan Dağhan’a 52 bin 975 TL özel ağaçlandırma kredisi tahsis edildi ve bunun 46 bin 413 TL si kredi olarak kullanıldı. Verilen kredi ilk 15 yıl ödemesiz, 15 yılın sonunda geri ödemeli olarak kullandırıldı.
Her yıl düzenli olarak bakımları yapılan sahada ilk meyveler 2016 yılında görülmeye başlanmış, 2017 yılında ise meyve verimi mutluluk verici oranda başarılıdır.

Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, özel ağaçlandırma ile hem ülkemiz orman alanlarının artırıldığını hem de vatandaşların ceviz, badem, gibi birçok ağaç türü ile gelir kaynağı sağladığının altını çizdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir