Tatile geldi, yatırım yapacak

1383

İstanbul’dan Simav’a tatil için gelen İstanbullu bir şirketin icra kurulu başkanı olan Muammer Akkuş, Simav ilçesinde bulunan Eynal kaplıcaları bölgesinde 30 milyon liralık tesis yapacaklarını söyledi. Termal Yol Projesi ve otel yatırımı ile Simav termalinin hak ettiği yere gelmesi hedefleniyor.

5 YILDIZLI OTEL YATIRIMI

5 yıldızlı otel yapacaklarının müjdesini veren İstanbullu şirketin icra kurulu başkanı Akkuş, gazetecilere yaptığı, uzun yıllardır Eynal kaplıcalarına tatil amacıyla geldiğini ve burayı çok beğendiğini dile getirdi.

Kaplıcalara 5 yıldızlı bir otel yapacaklarını anlatan Akkuş, “Gerekli sözleşmeleri yaptık. Şirketimizin bölge yetkilileri Simav’da derin analizlerde bulundu.” ifadesini kullandı. Akkuş, kaplıca suyunun tedavi edici minerallerinin yüksek özellikli olmasının, bu yatırımda etken olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Otelimiz uluslararası rekabeti taşıyacak 5 yıldızlı, 7 katlı, sosyal donatıları son derece muhteşem, 305 family suit oda, 50 duble oda ve 50 standart oda olmak üzere 405 odalı, yaklaşık bin 500 yataklı olacak. Yapacağımız yatırım ilk etapta 30 milyon dolar olacak. Simav’a yapacaklarımız yatırım bu otel ile kalmayacak. Simav’ı ve insanlarını çok seviyorum. Bizi Eynal kaplıcalarında yatırıma teşvik eden ve önümüzü açan başta Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Onların bize yardımcı olması bize daha da güç veriyor. Otelin temel kazı çalışmalarına başladık ve 2019 seçimlerinden önce turizmin hizmetine sunacağız.”

TERMAL YOL PROJE DOSYASI BAKANLIKTA

Simav termalinin hak ettiği değere kavuşması için başlatılan Termal Yol projesi de geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ulaştırılmıştı. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav ilçesi ile Abide arasındaki 15 kilometrelik duble yolun ihale edilmesi ile, ‘Termal Yo’l için ilk adımın atıldığı bildirdi. Özkan, hazırlanan talep dosyasının hedefine ulaşarak, müjdeli haberin alındığını belirtti. Özkan, “Ekibimizde bulunan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Sındırgı AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Bigadiç Ak parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık ile birlikte, İzmir AK Parti Milletvekili Hamza Dağ ve Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan ile bir araya geldik. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret ederek ‘Termal Yol’ projemizi takdim ettik. Projeye olumlu cevap veren Sayın Bakan, bizlere beklediğimiz müjdeyi verdi. Bakanlıktan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’a verilen talimata göre, ihalesi yapılan 15 kilometrelik Abide-Simav yoluna hemen başlanacağı, geri kalan 18 kilometrelik bölümünün ise 2018 yılında yapılacağını öğrendik” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir