Kurs öğrencileri, 15 Temmuz şehitlerini andı

1214

Kütahya’da, yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler, belediye ve İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle, 15 Temmuz şehitlerini andı.

Kütahya Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle, Şehzadeler Parkında düzenlenen anma programı ve yaz Kur’an kursu şöleni, kurs öğrencilerinden Muzaffer Varol’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada, yaz Kur’an kursuna devam eden çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Etkinliğin hem Türkiye hem de Kütahya için farklı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Saraçoğlu, şunları söyledi: “Bu etkinliğimiz, 15 Temmuz gibi önemli bir günün yıldönümü haftasında olması oldukça önemli. Bizler 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu hafta aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerimizi andığımız müstesna bir zamandır. Bütün şehitlerimizi, özellikle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Siz kıymetli çocuklarımızın Kur’an-ı Kerimi iyi öğrenmeleri sayesinde, ülke olarak bize ümit bağlayan coğrafyaların umudu olmaya devam edeceğiz. Sizlerden istirhamımız şudur, Kur’anı, peygamberi, dininizi iyi öğrenmeniz. Bu bizim için en büyük bahtiyarlık olacaktır. İnşallah sizler de hocalarımızın davet ettiği okullara, camilere giderek gereğini yapıyorsunuz.”

Saraçoğlu, 15 Temmuz cumartesi günü Zafer Meydanında düzenlenecek olan programa herkesi davet ettiğini sözlerine ekledi.

Yaz Kur’an kurslarının sadece Kur’an-ı Kerim’in öğrenildiği mekanlar olmadığını, ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın, müftülüklerimizin yurt içinde ve yurt dışında, cami içinde ve cami dışında pek çok hizmeti var. Bu hizmetlerden en önemlisi ‘Yaz Kur’an Kursları’ hizmetidir. Bizler şuna inanıyoruz, yeryüzünün en masum mekanları camiler, en masum varlıkları da çocuklardır. Camilerimizin çocuklarla buluştuğu yaz mevsimi bizim için en kıymetli vakittir. Bu kurslar birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizin inşa edildiği mekanlardır. Bu programımız vesilesi ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ konulu şiirlerin okunması, yarışmalar ve çocuklara hediye takdiminin de yapıldığı programa, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıdaki öğrenci katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir