TEOG tercih süreci başladı

1461

30 Haziran’da yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından, 14-24 Temmuz tarihleri arasında liselere tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları ise 11 Ağustos’ta ilan edilecek.

8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları (YEP) ilan edildi. Öğrenciler; 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarını, yerleştirmeye esas puanları ile il ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanlığımızın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Okullarda öğrenci ve velilerimize tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla öğretmenlerimiz görevlendirilmiştir. İl genelinde toplam 104 merkezde, 304 öğretmen ve idarecimiz görev yapacaktır. Öğrencilerimiz, 14 – 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

Yerleştirme işlemleri kapsamında hizmete sunulan tercih robotu “e-okul.meb.gov.tr” adresi üzerinden kullanılabilecektir.” diye konuştu.

Dülger, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize gönüllerine göre bir okula yerleşmelerini temenni eder, tercih ve yerleştirme merkezlerinde görev alacak tüm öğretmen ve yöneticilerimize çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Tercih robotuyla öğrenciler, okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir