Aquapark sezonu açıldı

1426

Termal zengini Simav’da Aquapark sezonunun açıldığı bildirildi.

Simav Belediye Başkanı Sayın Süleyman Özkan, kışın 14 bin civarında konut ve işyeri ısıtmasında kullandıkları jeotermal enerjiyi yaz aylarında Eynal Kaplıcalarında bulunan Agua Parka verdiklerini ve burada da vatandaşların serinleme imkanı bulduğunu söyledi.

Belediyenin işlettiği Agua Parkta su sporlarının yapılabildiğine vurgu yapan Başkan Özkan, “Jeotermal enerjiyi kışın tamamen konut ve işyeri ısıtmasının yanında seraların ısıtılması ve kaplıcadaki tesislerimizde kullanıyoruz. Yaz aylarında ise konut ve işyerlerine vermeye devam ettiğimiz jeotermal enerjinin dönüşünden elde ettiğimiz 32 derecelik termal suyu da agua parkımıza vermek suretiyle vatandaşlarımızın serinlemesini sağlıyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek jeotermalli aqua parkımız yaz aylarında denize gidemeyen vatandaşlarımız içir alternatif oluşturuyor.

Havuzumuzdan günde ortalama 500 dolayında vatandaşımız yararlanıyor. Kaydıraklardan kayıp ,su sporlarını yapabiliyorlar. Jeotermal enerjimizi çift yönlü kullanıyoruz” şeklinde konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir