KUTSO’nun yeni girişimcilere eğitim desteği sürüyor

1564

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından yeni girişimciler kazandırılması amacıyla her yıl düzenlenen girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmak, ticaret ve sanayiye yön verecek olan girişimciler kazandırmak amacıyla, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) İşbirliği Protokolü” imzalandı.

KUTSO’da gerçekleştirilen imza törenine, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Kamil Uçan ve İŞKUR yetkilileri katıldı.

İmzalanan bu protokol kapsamında; 10 Temmuz 2017 ile 15 Eylül 2017 tarihleri arasında, KUTSO eğitim salonunda, 6 farklı grupta, 150 kişiye girişimcilik eğitimi verilecektir.

Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanabilecek
İşkur’a kayıtlı işsizlerden 18 yaşını doldurmuş (19 yaşında), daha önce girişimcilik eğitimi almamış olanların, mülakat seçmelerine katılarak iştirak edebileceği eğitimler, Temmuz-Eylül/2017 döneminde, KUTSO eğitim salonunda gerçekleştirilecektir.

Sertifikalı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan ve katılım belgesi almaya hak kazanan girişimci adayları, kuracakları işyerleri için, Girişimcilik Belgesi ile, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanabilecektir.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir