Kütahya Belediyesi araç filosunu genişletiyor

1430

Kütahya Belediyesi, araç filosuna kattığı 15 aracı törenle tanıttı. Yaklaşık 7 milyon maliyeti olan 7 adet damperli kamyon, 5 adet su tankeri, 1 adet greyder, 1 adet silindir ile 1 itfaiye aracı alarak hizmet ağını genişleten Kütahya Belediyesi’nin araç tanıtım töreni Zafer Meydanında yapıldı.

HER ŞEY DAHA İYİ HİZMET İÇİN

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kent halkına daha iyi hizmet edebilmek için belediyenin araç filosuna, yaklaşık 7 milyon maliyetle yeni araçlar alındığını bildirdi.

Saraçoğlu Zafer Meydanı’nda düzenlenen araç tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren Kütahya halkına daha iyi hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Belediyenin Makine İkmal Müdürlüğü’ne en çok aracın kendi belediye başkanlığı döneminde alındığına dikkat çeken Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Makine İkmal Müdürlüğümüz geçmiş dönemlerde kiralama usulüyle halkımıza hizmetleri götürmüş ama bu dönemde hem kaliteli araçlar hem de makine parkını genişletme noktasında kendi belediyemiz bünyesine araçları katmaya devam ediyoruz. Bugün burada tanıtacağımız araçlar, 1 adet son sistem 1 milyon lira civarında greyder, bir adet silindir, 5 adet su arozözü, üst düzey markasını tercih ettiğimiz 7 adet damperli kamyon ve bunun yanında asfalt sezonunda çok rahat kullanabileceğimiz araçlar. Bir de dar sokaklara rahat girebilecek itfaiye araçlarımızın da olması gerektiğini düşünerek bir adet de itfaiye arozözü aldık. İkincisinin de siparişini verdik önümüzdeki günlerde gelecek. Artık dar sokaklara da çok kısa sürede yangına müdahale etme imkanımız olacak. Bu araçlarımızın maliyeti 6 milyon 824 bin 509 lira. Bu da Kütahya Belediyesi’nin kendi bütçesinden ödediği bir rakam. Önümüzdeki günlerde 2 adet kamyonet, 1 adet silindir, 1 adet itfaiye aracını da bu ekibin içine katmış olacağız. Bu da 869 bin 660 lira tutuyor. Toplamda bu yıl 6 milyon 650 bin lira civarında bir yatırımı Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapmış bulunmaktayız.”

Göreve geldiğinden itibaren araç parkını genişletme ve yenileme noktasında önemli adımlar attıklarını da kaydeden Saraçoğlu, 2014 ile 2017 yılları arasında 21 milyon liraya mal olan toplamda 71 araç satın adlıklarını da sözlerine ekledi.

“YEREL YÖNETİMLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ ALTYAPI”

Kütahya’nın altyapı hizmetlerinde daha iyi noktaya geleceğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediyesi’nin araç filosuna katılan yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Nayir, “Yerel yönetimlerin en önemli görevleri altyapı hizmetleri. Altyapı hizmetlerindeki hizmet kapasitesini de araç parkları belirliyor. Yeni katılan araçlarla araç parkını daha da güçlü hale getiren Belediyemiz altyapı hizmetlerinde özellikle daha iyi bir noktaya varacağına dair bizde de kuvvetli ümitler ve kanaatler oluşturdu. İnşallah Başkanımızın da dediği gibi kazasız, belasız bir şekilde Kütahya’mızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerde bu araçlar kullanılacak ve bu konudaki açığımız kapatılmış olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ile beraberindeki protokol üyeleri araçları inceledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir