Kütahya müftülüğünden yaz okulu

1382

Kütahya Müftülüğü tarafından açılacak olan, Kur’an kursunun yanı sıra, mutfak atölyesi, gezi, piknik, voleybol, masa tenisi, yüzme, satranç gibi sporların da bulunduğu yaz okulunun 3 Temmuz’da açılacağı bildirildi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, velilerden yaz okulu açılması yönünde kendilerine talepler geldiğini belirterek, talepler doğrultusunda proje geliştirdiklerini söyledi.

Yaz okulunu 03 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde uygulayacaklarını dile getiren Hazırlar, “Sabahtan öğleye kadar temel dini bilgiler. Bunların içinde, Kur’an-ı Kerim, Akaid, Siyer, İlmihal, Tefsir, Hadis ve değerler eğitimi olacak. Öğleden sonra da satranç, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi sportif faaliyetler ile mutfak atölyesinde eğitim verilecek. Kütahya Sosyal Bilimler Lisesinde verilecek eğitim faaliyetlerinde sınıflar 15 kişilik oluşturacak. Eğitimciler konusunda Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptık. Dolayısıyla bütün branşlarda uzman eğitimcilerimiz bulunacak” dedi.

Yoğun ama çocukların yorgunluk hissetmeyecekleri, zevkle iştirak edecekleri dersler verileceğini anlatan Hazırlar, derslerin 09:30 ile 16:00 saatleri arasında olacağını “değerler eğitiminde” de doğruluk, dürüstlük, güzel ahlak, yardımseverlik, misafirperverlik gibi mevzuların işleneceğini ve öğrencilere servis ve yemek imkanı sağlanacağını belirtti.

Kayıtlar 23 Haziran’da sona erecek

Kayıtları 23 Haziran’a kadar sürecek yaz okuluna, 12-15 yaş arasında başvuran kız öğrenciler kabul edilecek. Kayıt için ise veli ve öğrenci kimlik fotokopisinin yanı sıra öğrencinin 4 adet vesikalık fotoğrafıyla müftülüğe kayıt yaptırılabilecek. İsteyenler, müftülüğün 223 63 12 no’lu telefonundan 139 veya 140 dahili numaralarını tuşlayarak konuyla ilgili bilgi alabilecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir