Kadir Gecesi bir ömre bedeldir

1589

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bu gece idrak edilecek olan Kadir Gecesinin içerisinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu söyledi.

KADİR GECESİ İBADETLE GEÇİRİLMELİ

Hazırlar, Kadir Gecesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Sevgili Peygamberimizin (SAV) dilinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Kadir Gecesinin, değerini bizzat Kur’an-ı Kerim’den aldığını dile getiren Hazırlar, şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır. Zaman ve mekanlar, kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylarla değer kazanırlar. Kainatta meydana gelen en büyük olaylardan birisi de yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin nazil oluşudur. Kur’an-ı Kerim ise yine Kur’an’ın ifadesiyle Kadir Gecesinde nazil olmuştur. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: ‘Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’. Bu gecenin faziletini anlatmak üzere peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: ‘Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı hesaba katarak, ibadetle ihya edecek olursa geçmiş günahları bağışlanır.”

KADİR GECESİ BİR ÖMRE BEDELDİR

Kadir Gecesinin bir ömre bedel olduğuna dikkat çeken Hazırlar, “Kadir Gecesi bin aya değer, bir ömre bedel bir gecedir. O, Kur’an gecesidir. Kur’an, kainatın ezeli bir tercümesidir. Yerde ve gökteki tüm sırların kaşifidir. Ebedi hayatın haritasıdır, pusulasıdır. Öteler ötesinden gelen, yolumuzu, yönümüzü ve gönlümüzü aydınlatan bir hidayet meşalesi, bir kurtuluş reçetesidir. İslam’ın özü, ölçüsü, temeli, ruhu, güneşidir. İstikbali açıklayan ilahi kelamdır. Emir ve davet kitabıdır. Zikir ve marifet kitabıdır. Bütün manevi ihtiyaçların bulunduğu mukaddes kütüphanedir. Ramazan ayı ve Kadir Gecesini anlamanın, ihya etmenin ve değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’ in yüce mesajlarını anlamaktan geçer. Her ayımızın Ramazan ve her gecemizin Kadir Gecesi değerinde geçmesi temennisi ile, tüm Kütahyalı kardeşlerimin Kadir Gecesini tebrik ederim” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir