Miniklere yaz Kur’an kursları anlatıldı

1420

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları Kütahya’da başladı. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocuklara yaz kursunun önemini anlattı.

“AYLARDIR YAZ KURSLARINI BEKLİYORUZ”

Yaz Kur’an kurslarının başlamasından dolayı Kütahya Müftülüğü tarafından Yazma Eserler Kütüphanesinde program düzenlendi. Program, Kur’an kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Burada bir konuşma yaparak kurslar hakkında öğrencilere bilgiler veren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Aylardır yaz kursunu bekliyoruz. Sizleri bekliyoruz. Camilerimizin ve Kur-an kurslarımızın misafirisiniz. Çocuklar sizlerden bir şey istiyorum. Kurslardan döndüğünüz zaman annenize ve babanıza teşekkür ederek sizleri kursa gönderdikleri için ellerinden öpünüz” dedi.

“KURSLAR 3 KUR HALİNDE PLANLANDI”

Kursların uygulaması ile ilgili de bilgi veren Hazırlar, “2017 yılı yaz Kur’an kursları programı şöyle planlandı. 12 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında 1’inci dönem kayıtları yapılarak, 3 kur halinde programlandı. Buna göre 2 kur kayıtları 3 Temmuz olacak. 12 Haziran – 07 Temmuz tarihlerinde 1’inci dönem Kur’an kursu uygulanacak. 3 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında 2’inci dönem kayıtları yapılarak, 10 Temmuz – 28 Temmuz tarihlerinde 2’inci dönem Kur’an kursu uygulanacak. 24 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında 3’üncü dönem kayıtları yapılarak, 31 Temmuz – 18 Ağustos tarihlerinde 3’üncü dönem Kur’an kursu uygulanacak” diye konuştu.

“KUR’AN AYINDA KUR’AN LA BULUŞALIM”

Kütahya İl Müftü yardımcısı Mehmet Arslaner de 2017 yılı yaz Kur’an kurslarına, tüm cami ve Kur’an kurslarından başvuru yapıldığını belirtti. Arslaner, “Uygulayacağımız yaz Kur’an kurslarında, öğrencilerin tatilini huzurlu geçirmeleri için, hobilerini de yapabilecekleri aktivitelerle, kurslarımızı cazip hale getirmeyi planladık. Ramazan ayında olduğumuz için ‘ Kur’an ayında Kur’an la buluşalım’ diyoruz. Kütahya’da yapılacak yaz Kur’an kurslarında, Elif-ba ve Kur’an öğretimi, iman esasları, bilgi yarışmaları, spor etkinlikleri, tecvit eğitimi, İslam ahlakı, görsel eğitim ve seviye sınıfları uygulamaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Programda kurslara devam eden öğrenciler ilahi okudu.

Kütahya Müftülüğünce organize edilen kurslara yoğun ilgi gösterilirken kurslar için yaş sınırlamasının olmadığı dile getirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir