STK’lar Müftülüğün iftarında bir araya geldi

1331

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi “Ramazan Buluşmaları” kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) başkan ve yöneticileri ile Kur’an Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

‘Ramazan Buluşmaları’ kapsamında geldiği Kütahya’da, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesince sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen iftara katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, burada bir konuşma yaptı.

Manevi olarak en haz aldığı ve sevinç duyduğu iftarlardan birine katılmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Keleş, “Kalpleriniz arasındaki rabıtayı güçlü tutabildiğiniz, sürece Cenabı Hak öyle güzel işler yapmayı sizlere nasip edecektir ki, hayal dahi edemeyeceğiniz güzel sonuçlarla karşılaşacaksınız. Bütün mesele bir araya gelme tablosunu canlı tutmak, yardımlaşmak ve dayanışmak, birbirinizin duası ile daha ileriye adım atabilmektir.” dedi.

İslam dünyasının son zamanlarda zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Keleş, şöyle konuştu: “Malumunuz İslam dünyası tarihinin en zor süreçlerinden birinden geçiyor. Gerek azınlık halinde Avrupa’da Amerika’da veya başka ülkelerde yaşayan Müslümanlar, gerekse İslam dünyası en zorlu süreçlerin birinden geçmekte. Bu zor süreçte Cenab-ı Hak milletimize ‘hayır’ elini mazlum coğrafyalarına uzatmayı nasip etti. Nasip olmayabilirdi ama Allah bu millete bunu nasip etti. Bu mazlumların duası hürmetine Allah’a hamdolsun, bunca kuşatılmışlığa, üzerimize gelmelere rağmen milletimiz dimdik ayakta. Sizler burada sergilediğiniz bu tablo ile uhuvveti İslamiyet’in en güzel numunesini ortaya koymuş vaziyettesiniz.”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik yapılan eleştirileri de değerlendiren Keleş, “Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı son zamanlarda yapılan hücumlar karşısında milletimizin kuruma sahip çıkması bizim için çok değerlidir. Kütahya’daki gönüllü teşekküller ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek Diyanet İşleri Başkanlığımıza sahip çıkmasını ve başkanlığımız hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu bizim için son derece değerlidir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı sizlerin kurumu, milletin kurumu. Millet olarak bu kuruma sahip çıktınız ve sahip çıkmaya da devam etmeniz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da iftar programına katılan Keleş’e ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Hazırlar, Diyanet Vakfının müftülük sitesinde her gün 400 kişiye iftar yemeği verdiğini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan bize bir birimizi hatırlatıyor. Ramazan bize sofralarımızı paylaşmayı hatırlatıyor. Ramazan tüm güzellikleriyle geldi. Bize bir ramazanı daha lütfeden Rabbimizi hamd ediyoruz. İlimizdeki STK’ların bir biriyle dayanışma içinde oldukları görmek bizleri sevindiriyor. STK’larla hep birlikte el ele vererek hayırlı hizmetlere imza atacağız. Bilindiği gibi, müftülük sitesinin her gün 400 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bu yıl ilk defa camilerin avlusunda iftar programları gerçekleştiriyoruz. Bunu 10 farklı yerde gerçekleştiriyoruz.”

Program, dua edilmesinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir