600 öğrenci ile ‘Renklerin Kardeşliği’ etkinliği

1612

Kütahya’da düzenlenen ‘Renklerin Kardeşliği’ etkinliğinde yaklaşık 600 anaokulu öğrencisi, 500 metre uzunluğundaki kağıda müzik eşliğinde resim çizdi.

Dumlupınar Stadında, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde hazırlanan etkinliğe, kentte bulunan 6 anaokuluna devam eden 4-6 yaş grubu yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

Düzenlenen etkinlikte minikler, öğretmenlerinin hazırladığı mukavva ve gıda boyaları ile müzik eşliğinde hayallerini çizerken tribünleri dolduran veliler de alkışları ile onlara destek oldu.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Mercin, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır çalışmalarına başladıkları etkinliğin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Eğitimde Yüksek Milli Medeni Nitelikler (EYMEN) Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Proje ile çok kalabalık bir grupla grup dinamiği çalışması yapmayı amaçladıklarını dile getiren Mercin, şöyle konuştu: “Etkinliğimizi, Kütahya’da faaliyette bulunan 6 anaokulundan 4-6 yaş grubu, yaklaşık 600 öğrenci ile gerçekleştiriyoruz. Buradaki öncelikli amacımız öğrencilerimizi değerler eğitimi bağlamında empati yapabilmelerini sağlama, dayanışma, yardımlaşma ve birbirlerini anlama kültürlerini geliştirmek. Bunu da sanat yoluyla yapmak istedik. Biz sanatın birçok amaçlarının olduğunu biliyoruz. Sanatın, dil, matematik ve farklı alanların öğretimine destek verdiği gibi aynı zamanda değerler eğitimine de destek verdiğini göstermek istedik. Ortaya konulan eserler belki de çok sanatsal eserler olmayacak. Ancak çocuklarımızın henüz 4 yaşında sanatla tanışmaları onların gelecekte okuryazar bireyler olmalarını da sağlayacaktır. Etkinlikle çocuklarımız sanata, çevreye ve sosyal sorumluluk alanlarında daha çok duyarlı olacaklardır.”

Mercin, projenin uygulandığı yaş grubu ve müzikle birlikte uygulanış şekli bakımından Türkiye’de ilk olduğunu da sözlerine ekledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, geleceğin teminatı olan çocuklarla güzel bir etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinlik, anaokulu öğrencilerinin müzikler eşliğinde çeşitli oyunlar oynamasının ardından sona erdi.

Bu arada, öğrencilerin yaptığı çalışmaların önümüzdeki günlerde düzenlenen bir sergi ile sergileneceği öğrenildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir