Amatör spora 171 bin lira değerinde malzeme desteği

1540

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından 106 Amatör Spor Kulübüne 171 bin lira değerinde 2 bin 438 adet spor malzemesi törenle dağıtıldı.

Dumlupınar Spor Salonu’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Kütahya Başkanı Murat Cengiz, “2017 – 2018 sezonunda da bu katkılarınızın devamı inancındayız. Bu desteği bize veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN BİN TL’NİN ALTINDA ÖDENEK AYIRMADIK”

Spora yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, amatör Spor Kulüplerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen yardımların devam edeceğini söyledi. Spora verilen destekler hakkında da katılımcıları bilgilendiren Musa Yılmaz, “Biz her yıl Gençlik ve Spor Hizmetlerine İl Özel İdaresi bütçesinden belli bir pay ayırıyoruz. Bazı müdürlüklerimize 100 bin, 200 bin ayırırken Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’müze hiçbir zaman bin TL’nin altında bir ödenek ayırmadık. Bu karşılıksız bir ödenek. Ayrılan ödenekle 13 tane ilçemize sentetik çim saha yaptık. Bu sene hayata geçireceğimiz yeni bir proje ile de merkezi konumda olan 9 tane köyümüze halı saha yapıyoruz. Bunlar bizim sevinerek ve gönül rahatlığıyla ayırdığımız paylar; çünkü biz biliyoruz ki gençlerimize yapılan yatırım ülkemize ve geleceğimize yapılan en iyi yatırım. Spora daha fazla yatırım yapmamız gerektiğine inanıyoruz; çünkü sporun gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan koruduğunu ve uzak tuttuğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha ciddi, daha büyük rakamlarla sizlere yardım yapma fırsatı buluruz” dedi.

“SPORA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Spor hizmetlerinin toplumsal denge açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan da uzak tutacağına dikkat çekti. Vali Nayir, “Bizler kamu görevlerini yürütürken spor hizmetlerini asayiş, eğitim ve sağlık hizmetlerinden çok farklı görmüyoruz ve inanıyoruz ki spora destek verdiğimiz zaman ilimizin asayişine, eğitimine ve halkımızın sağlığına destek vermiş olacağız. Spor hizmetlerimiz, asayişimiz, eğitimimiz, sağlığımız toplumsal dengelerimiz açısından önemli. Biz sporu bir yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, sağlık unsuru; gençlerimizi en iyi oyalayacak, onları geleceğe ve topluma hazırlayacak bir faaliyet olarak gördüğümüz müddetçe spora da bu desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KULLANILSIN DİYE KALİTELİ MALZEMELER ALINDI”

Verilen desteğin bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir alınan malzemelerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 106 spor kulübünden 10 bin civarında gencin istifade ettiğini belirten Vali Nayir, “İl Özel İdaremizden kaynaklar ayrılarak altyapı hizmetlerine pay ayırıyoruz. Arkadaşlarımız bu teklifi getirip, ‘Biz malzeme olarak da yardım yapalım’ dediklerinde benim bir şartım oldu. Dedim ki; ‘Vereceğiniz malzeme mutlaka kullanılsın.’ Daha önceki yıllarda bazı kötü örnekler yaşandı bununla ilgili. Sayıyı artırmak için kalitenin düşürüldüğü ve malzemelerin kullanılmadığı zamanlar oldu. Bu yüzden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz kulüplerimizle görüşsün, onların kullanacağı kaliteli formalarımız, kaliteli toplarımız olsun istedik. Sayı azaltılabilir ancak mutlaka kaliteyi tutturalım ki alınan malzemeler zayi olmasın diye düşündük. 180’in üzerinde olan spor kulüplerimizden desteğe ihtiyacı olan 106 kulübümüzü belirledik ve 171 bin TL değerinde destek verdik. Bu kulüplerden istifade eden 10 bin civarında sporcumuz olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu yardım onların amatör olarak başladıkları bir ruhla belki profesyonele geçip, hayatlarının eksenine oturtacakları bir spor faaliyetine de temel olacak. Bizler spor kulüplerimizin bu malzemeleri en iyi şekilde değerlendirip, bununla da yeterli kalmayacaklarına ve kendi imkanlarıyla da sporculara destek vereceklerine inanıyoruz. Bu çalışmaların bir parçası olmaktan da mutluluk duyuyoruz. İl Özel İdaresi olarak, Valilik olarak bu vermiş olduğumuz destek bizlere de bir övünç kaynağı, bir neşe kaynağı olmuş oluyor aynı zamanda” diye konuştu.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz Vali Ahmet Hamdi Nayir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Plaket takdimin ardından bin 908 eşofman takımı ile FİFA onaylı 530 adet top Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından spor kulübü temsilcilerine teslim edildi.
Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir