TEOG sınavları başlıyor

1908

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 26 ve 27 Nisan tarihlerinde ortaokul 8. sınıf öğrencileri için yapılacak olan Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları, Kütahya genelinde merkezde 55 olmak üzere 160 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için tüm yönetici ve öğretmenlerle gereken bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Dülger, şunları söyledi: “İki gün sürecek sınavlarda İl genelinde 3 bin 514 öğrencimiz sınava girecektir. 8’inci sınıflar için 2. dönem ortak sınavları, 26 Nisan 2017 Çarşamba ve 27 Nisan 2017 Perşembe günleri yapılacaktır. Her sınav günü, üç dersin yazılısı ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde bir oturum hâlinde yapılacaktır.

Her ders yazılısı için 20 soru sorulacak, 40 dakika süre verilecek olup ders yazılıları arası dinlenme süresi 30 dakika olacaktır. Ortak sınavların gerçekleştirileceği her bir dersin sınavı, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başlayacak ve tamamlanacaktır. Birinci oturumda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinin yazılıları, ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin yazılıları gerçekleştirilecektir.”

Öğrencilere ve öğrencileri yetiştiren, emek ve destek veren tüm öğretmenlere ve öğrenci ailelerine teşekkür ettiğini de kaydeden Dülger, “Öğrencilerimizin emek ve gayretlerinin karşılıklarını alacaklarını ümit ve temenni ediyorum. 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan TEOG 2.Dönem sınavlarında sınava girecek 8. Sınıf öğrencilerimize başarılar diliyor, sınav sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerken, sınavlarda görev alacak yönetici ve öğretmenlerimize de kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir