23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1502

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya’da düzenlenen törenle kutlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle Dumlupınar Spor Salonundaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920’de milletin geleceğine dair bir kararın verildiği tarih olduğunu söyledi.

Türk milletinin vatanına, inancına, milli ve manevi değerlerine yapılan her saldırı karşısında kendiliğinden devreye giren birlik ve dayanışma anlayışı içerisinde olduğunu dile getiren Dülger, “Milletimizin bu özelliği sebebiyledir ki bu millet tarihin her döneminde vatanına sahip çıkmış, iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir.15 Temmuz’da gösterilen kahramanlık ve asil duruş bunun en son örneğidir. Şüphesiz, her nesil kendisinden sonraki nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak durumundadır. Bu anlayış, ülkemizin yarınlarının teminatı çocuklarımızı vatanını seven, ahlaki değerlerle bezenmiş, çağımızın bilimsel gelişimini yakalamış bireyler olarak yetiştirmemizi zorunlu kılmaktadır.” diye konuştu.

İl protokolünün, öğrenci ve vatandaşların ilgi gösterdiği tören, düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları, jimnastik ve eğitsel oyun gösterilerinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir