Güral Porselen Ar-Ge Merkezi belgesini aldı

1826

Güral Porselen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Porselen Sektöründeki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi Belgesini aldı.

Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını bir çatı altında toplayan Güral Porselen ve Güral Vitrifiye’ye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi. Türkiye’de faaliyette olan 443. Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilen Güral Ar-Ge Merkezi porselen sektöründe onaylan ilk Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyor. Güral ArGe Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Güral Grubu, memleketimiz Kütahya’da yenilikçi ve nitelikli Ar-Ge projelerinin artırılması ve aynı zamanda geliştirilen yeni ürün ve teknolojiler için de uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedeflemekte.

GÜRAL Ar-Ge Merkezi’ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesinden dolayı gururlu olduklarını ifade eden Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral konuyla ilgili şunları söyledi: “Firmamızın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yapılan yoğun incelemeden sonra ArGe merkezi belgesi almaya hak kazanması sebebiyle Güral Grubu olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Porselen sektöründe faaliyet gösterecek olan Türkiye’deki ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliği taşıyan merkezimizde; katma değeri yüksek olan yeni ürünler ile ilgili çalışmaların yapılması, uluslararası boyutta rekabetçi ve yenilikçi bir sistem anlayışı içinde araştırma kabiliyeti yüksek deneyimli iş gücümüzle ülkemizin ekonomisine katkı kazandırılmasını amaçlamaktayız. Ar-Ge Merkezimizin kurulumunda emeği geçen tüm personelimizle birlikte oğlum Ali Güral, Sayın İbrahim Yanalak ve Dumlupınar Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Göçmez’i tebrik ederim. Ar-Ge Merkezimizin Kütahya’mıza hayırlı olmasını dilerim.”

Türkiye Porselen Sektöründeki ilk ve tek AR-GE belgesinin takdimi anısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Güral Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güral,İcra Kurulu üyesi İbrahim Yanalak ile Fabrika idarecilerinden Tolga Berikten ve Selçuk Özden hatıra fotoğrafı çektirdiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir