“Evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de bizim için kıymetlidir”

1579

Türkiye için tarihi öneme sahip referandum Pazar günü milletin sandık başına gitmesi ile sona erdi. Referandum sonucunu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, “Kütahya’nın bizlere ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göstermiş olduğu muhabbeti ve inancı açıkça görüyoruz. Bizim için “Evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de kıymetlidir” dedi.

KÜTAHYA’DA HER 10 KİŞİDEN 7’Sİ ‘EVET’ DEDİ

Çetinbaş, İl Başkanlığındaki toplantıda yaptığı açıklamalarında açıklanan sonuçlar doğrultusunda kendilerine ve diğer siyasi partilere düşenin, halk oylamasında, milletin partilere ne söylemiş olduğu iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Çalışmaların çıkan sonuç doğrultusunda yapılması gerektiğini dile getiren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Bütün siyasi partiler kuruluş amacı açısından millete hizmet etmek için, milletimizin dertleriyle alakadar olmak için bu siyasi faaliyetleri ortaya koyuyor. Ortaya çıkan bu matematiksel tablo, bizlere ne anlatıyor bunu görmek lazım. Öncelikle merkez dahil 13 ilçemizin Kütahya olarak, halk oylamasına, bizlere ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göstermiş olduğu muhabbeti ve inancı açıkça görüyoruz. İlçelerimizi değerlendirdiğimizde, artık bir gelenek haline geldi, Aslanapa ilçemizden geliyor. Yüzde 86.44 oranıyla. Diğerleri de Kütahya ortalamasıyla eşit durumda. Her 10 kişiden 7’si, ‘Evet artık yönetim sistemimiz değişmeli, biz istikrardan ve ülke yönetiminde vesayet odaklarının alaşağı edilmesinden yanayız.’ dedi. Halk oylaması bitmiş ve o süreçte yaşananlar geride kalmıştır.”

“YEDİ DÜVELE MEYDAN OKUDUK”

“Önümüzdeki yeni dönem, anayasa değişikliğinin bütün maddeleri hemen yürürlüğe girmiyor. Yapılması gereken çok işimiz var” diyen Çetinbaş, “3 Kasım 2019’a kadar bu ülkenin yönetimine talip olacak herkes, güçlü bir vaziyette milletimizin karşısına geçecekler. Toplum olarak bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Kütahya ve Türkiye olduk. Adeta yedi düvele hep birlikte meydan okuduk. Hiç parçalanmadık, hiç korkmadık, hiç bir şeyden çekinmedik, bütün dünya ve terör örgütleri karşımızda dursa da, milletimizle beraber tek vücut olduk ve milletimiz durması gereken yeri gösterdi. Bize düşen şey her zaman olduğu gibi milletimize hizmetkar olmak. Milletimizin taleplerini doğru bir şekilde ortaya koymak” diye konuştu.

“EVET’ DİYEN DE ‘HAYIR’ DİYEN DE BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR”

Yapılan referandumda ‘evet’ diyenlerin de ‘hayır’ diyenlerin de kendileri için kıymetli odluğunu ifade eden Çetinbaş, “Kütahya’da tercihini evet yönünde kullanan vatandaşlarımızın yanında, kendine göre sebeplerle hayır tercihi kullanan hemşerilerimizde kıymetlidir. AK Parti olarak, memleketimizin tamamına, elimizden gelen bütün gayretle, hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak olan, anayasa değişikliğinin memleketimizde hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Muhalefet çevrelerini ve herkesi bu çıkan sonuçları iyi değerlendirip, özümseyip nasıl hareket edilmesi gerektiğini düşünmeye davet ediyorum. Yüzde 51.40 oranındaki ‘evet’in ne kadar kıymetli olduğunu ve yapılan anayasa değişikliğinin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk sivil inisiyatifle yapılan değişiklik olduğunu, herkesin görüp kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SANDIK BAŞINDA OYUN YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı mühürsüz oyların kabul edilmesi konusuna değinen Çetinbaş, “Bu tarz kararların geçmişte 5 kere daha alındığını görüyoruz. Sandık güvenliğini sağlayan heyetin ortaya koymuş olduğu kasıtsız ihlal ve hata neticesinde, bir oy bile olsa zayi olmasına gönlüm razı değil. Mühürlenmediyse bunun sorumlusu sandık kurulu ve ekibidir. Mührün zarfın ön yüzüne veya oy pusulasına bulaşmasından dolayı, kişinin verdiği oyun geçerli sayılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Sadece evet oylarını yukarı taşıyan bir durum değil. Bu algıyı kim oluşturuyor. Bizim yüzde 18-19 oy aldığımız seçim bölgelerinde, hiçbir sandık zarfının mührü olmadığını da unutmamak gerekir. Ben hiç şaibenin karışmadığını ve karışmayacağını düşünüyorum. Toplumumuz demokrasiyi içine sindirmiştir. Zaten sandık başında oyun yapmak, bizim işimiz değildir. Bizim işimiz milletin gönlüne girmektir, onlara hizmet etmektir” dedi.

‘EVET VEYA HAYIR OYLARI TEK BİR PARTİNİN DEĞİL”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin anayasa değişikliğine verdiği desteğe ve oy potansiyeli hakkında da konuşan Çetinbaş, şöyle devam etti: “Her kim evet oyları sadece benim veya her kim hayır oyları benim diye sahiplenirse bu haksızlık olur. Bu bir seçim değildi. Halk oylaması olduğunu her platformda söyledik. İnsanların tercihini gösterdiği bir referandum. Dolayısıyla MHP’nin veya AK Parti’nin seçmenin fire verip vermediği konularını ben seçmenimize karşı yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. Hangi partiler güç kazanmış, hangi partiler güç kaybetmiş bunun sınanacağı yer genel seçimlerdir. Sadece MHP’ye değil, evet tercihini ortaya koyan BBP ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olduğunu düşündüğümüz HÜDAPAR’a, sivil inisiyatif kullanan sivil toplum kuruluşlarımıza ve bizimle birlikte hareket eden bütün unsurları kıymetli buluyorum. Bugün hiçbir partiye destek vermemiştir, katkı sağlamamıştır denilmesini nezaket sınırlarının dışında buluyorum.”

Çetinbaş’ın ardından AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu birer teşekkür konuşması yaptı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir