ZAFER MİLLETİN

1528

Yapılan referandumun kesin olmayan sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde yine kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51,3 evet, yüzde 48,7 hayır oyu çıkarken Kütahya’da ise seçmenin yüzde 70,3’ü ‘Evet’ diyerek kazanılan zafere en büyük desteği veren iller arasında yerini aldı.

KÜTAHYA SANDIKLARA KOŞTU

Uzun çalışmalar ve kıyasıya yarışmalar sonunda yapılan referandum dün sona erdi. Sabah erken saatlerden itibaren il merkezinde kurulan 556 sandıkta oy kullanmaya başlayan vatandaşlar halkoylamasını büyük ilgi gösterdi. Yöresel kıyafetleri, kucağında bebekleri ve yakınlarının yardımı ile sandık başına giden bazı vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Türkiye genelinde halkoylamasına hatırı sayılır bir oranda katılım sağlanırken Kütahya’da da seçmenin yüzde 90’ını sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

BÖLGEDE BİRİNCİYİZ

Oy kullanma işleminin sona ermesi ile başlayan oy sayım işlemi heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. Kütahya’da kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 100’ü açılan sandıklarda seçmenin yüzde 70,3’ü tercihini ‘evet’ten yana kullandı. Bu oy oranı ile kendisinden bekleneni yine yerine getiren Kütahya, Türkiye genelinde de oy oranı yüksekliği bakımından ilklerde yer aldı. Kütahya ayrıca kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 70,3’lük ‘evet’ oyu ile de bölgede birinci oldu.

TÜRKİYE’DE ‘EVET’ ÖNDE

Öte yandan Türkiye genelinde de haberimizin hazırlandığı saatlerde yüzde 100’e yakını açılan sandıklarda millet tercihini ‘evet’ten yana kullandığı görüldü. Kesin olmayan ve açılan sandık sonuçlarına göre seçmenin yüzde 51,3’ü tercihini ‘evet’ olarak değerlendirirken yüzde 48,7 ise hayır oyu kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir