TEKNOKENT tanıtım toplantısı

1494

Dumlupınar Üniversitesi ile sanayiyi bir araya getirerek yeni teknolojilerin üretilmesine imkan sağlayacak olan Kütahya Dumlupınar Tasarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) binasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Vali Ahmet Hamdi Nayir yapımı süren TEKNOKENT binasında incelemelerde bulundu.

Vali Nayir’e, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, iş adamı İsmet Güral, TEKNOKENT Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut eşlik etti.

Kütahya Dumlupınar Tasarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Abdullah Akbulut, “35 dönüm arazi üzerinde 4 bin 320 m2’lik binaya sahip olacak Kütahya TEKNOKENT’te 35 büro, toplantı ve çok amaçlı salonlar olacak. AR-GE çalışmalarının yapılacağı TEKNOKENT, Kütahya’nın ihtiyaçları doğrultusunda Kütahya’ya özel tasarım ile yapılacak. Ayrıca Kütahya TEKNOKENT, Yeşil Bina Sertifikalı olacak” dedi.

TEKNOKENT’e Kütahya Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ticaret sanayi odalarının katılımının sağlandığını ifade eden Doç. Dr. Abdullah Akbulut, “Üniversite olarak fiziki şartları oluşturduk ama bu süreçten sonra burasının içerisi Kütahya’mızın değerli sanayicileri tarafından doldurulması gerekiyor. Eğer doldurulursa sadece Kütahya için değil, bölgesel bir TEKNOKENT olma yolunda her türlü adımlar atılacaktır” diye konuştu.

Üniversite sanayi işbirliğinin Kütahya ve ülke için önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Günümüzde birçok sanayileşmiş ülke TEKNOKENTLERİ ekonomik gelişmenin en önemli aracı olarak görmektedir. Dolayısıyla Kütahya’mızda hizmet verecek olan TEKNOKENT’in sembolik bir mekan olarak kalmaması, etkin ve verimli şekilde kullanılması gerekiyor. Bu noktada üniversite sanayi işbirliğini teşvik etme ve ilimizi, ülkemizi geliştirecek çalışmalarla ilgili gereken tüm desteği vermeye biz hazırız. Sizler de kendi yönetim kurulunuzu aktif hale getirin, istişarenizi yapın sonrasında atılması gereken adımları hep birlikte atalım” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir