‘15 Temmuz namus günü oldu’

1478

Kütahya Belediyesinin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu ve sunuculuğunu Serdar Tuncer’in yaptığı “Memleket Kalbe Düşünce” programının konuğu ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun da katıldığı Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu programda konuk Yavuz Bahadıroğlu, şunları söyledi: “Birinci Dünya Savaşı öncesinde Batı, içimizdeki hainlerle birlikte isyanlar tezgâhladı, terör yaptı, ekonomimizle oynadı, Sultan Abdülhamid’e algı operasyonları eşliğinde diz çöktürmeye çalıştı. Batı dün aynıydı, bugün de aynı. Tarih tekerrür ediyor. 1915’te Çanakkale’ye geldiler. Orada yenildiler, ama Mondros Antlaşmasını dayatıp ardından başkentimizi işgal ettiler. Sonra İzmir, Antep, Maraş, Aydın, Bursa işgale uğradı. Farkında değillerdi, ama bu millet hiç köle olmamış, en zor şartlar altında bile doğduğumdan beridir, aşığım istiklale, bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, diyerek zincirleri kırmıştı. Yine de kıracaktı. Her şeyin bir zamanı vardı. Namus günü gelecekti. Namus günü geldiğinde vatan kurtuldu. Ardından gizli işgaller dönemi başladı. Üsler, tesisler kurup bizden olanı çalmaya niyetlendiler. Darbeler tezgâhlayıp, kardeşi kardeşe kırdırmayı denediler. Türk-Kürt, Sünni-alevi ayırımı yaparak iç savaş çıkarmaya çalıştılar. Bunlar tutmayınca da, kaleyi içten fethetmenin yolunu aradılar. Besleyip büyüttükleri kişilerin güdümünde bir kandırılmışlar ordusu kurup devlete sızdılar, devleti içeriden işgal ettiler. Tam vaktidir dedikleri gün ise topyekûn ayaklanıp millete saldırdılar. Milletin evini ve Gazi Meclisini bombaladılar, köprüleri, caddeleri, bulvarları, havaalanlarını, meydanları işgal ettiler. Cumhurbaşkanını ailesiyle birlikte öldürmeye gittiler. 15 Temmuz 2016 gecesiydi. O gece millet için bir namus günü oldu. Namuslular, Başkomutanın emri mucibince, namussuzları durdurmak için bir kere daha cepheleri tuttu. Bu savaşın cephesi caddelerdi, sokaklardı, meydanlardı, havaalanlarıydı. Havaalanlarına, caddelere, meydanlara, sokaklara aktılar. Sokakları, caddeleri, meydanları, bulvarları doldurdular. O gece bize namus günü, düşmanlarımıza ar günü oldu. Ezan ve salâ ile uçak indirdik o gece. Bastonla tank kovaladık. İmanla paletlerin altına yattık. Biz kazandık, iman kazandı, vatan kazandı.”

İlginin büyük olduğu “Memleket Kalbe Düşünce” programına Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş ile Galip Gültekin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu günün anısına Serdar Tuncer ve Yavuz Bahadıroğlu’na çini tabak hediye etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir