Elinizi taşın altına sokun

1788

Kütahya’da bugüne kadar özeleştirilen Kamu İktisadî Teşebbüsü (KİT) firmaların şehre katkısının artırılması ve ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Bunun ilk adımı, Kütahyaspor çatısı altında atılarak şehrin markasına sahip çıkılması isteniyor. En büyük görev ise siyasi ve idari erkâna düşüyor.

ÖZELLEŞTİRİLEN FİRMALAR ŞEHRE KATKI SAĞLAMALI

Kütahya’da geçmiş yıllarda devlet tarafından kurulan KÜMAŞ, Azot Fabrikası, Şeker Fabrikası, Eti Gümüş ve Seyitömer gibi Kamu İktisadî Teşebbüsü (KİT) firmalar özelleştirildi. Özelleştirmelerin ardından kamuoyunda bu firmaların şehre olan katkısının azaldığı ifade edilirken, artık Kütahya için ellerini taşın altına koymaları ve şehrin ortak değerlerine katkı sağlaması isteniyor. Bu noktada en büyük görev ise yine ilin siyasilerine ve idari erkânına görev düşüyor. Bu firmaların harekete geçirilmesi adına ortak çalışmalar yapılarak şehre girdi sağlamaları için firma yöneticilerinin bir araya getirilmesi ve yol haritası çizilmesi gerekiyor.

KÜTAHYASPOR BAŞLANGIÇ OLSUN

Özeleştirilen Kamu İktisadî Teşebbüsü (KİT) firmalarının şehre katkısı noktasında ilk adımın şehrin markası olan Kütahyaspor’dan başlanması isteniyor. Söz konusu firmaların Kütahyaspor’a olan katkılarının şuana kadar yok denecek kadar az olduğu öğrenilirken, özellikle zor günler geçiren Kütahyaspor’a sahip çıkmaları ve katkı sağlamaları ortak fikir olarak öne çıkıyor. Kütahyaspor kulübü yöneticileri, Kütahyaspor’un şehrin markası olduğunu ve herkesin bu noktada bu markayı ayakta tutmak için kendisine görev edinmesi gerektiğini vurgulayarak; “Biz Kütahya halkından ve Kütahyalı esnaflarımızdan destek alıyoruz. Ancak büyük firmalardan yeterince destek alamadık. Özellikle özelleştirilen KİT’lerin elini taşın altına sokması gerekiyor. Bu şehirden kazanan herkesin bu şehre katkı sağlaması gerekir” dediler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir