‘Vatandaşların problemlerini en iyi bilen muhtarlardır’

2244

Merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, vatandaşın problemlerini en iyi bilen kişilerin muhtarlar olduğunu belirtti.

“GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SİZSİNİZ”

Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Salonundaki toplantıda konuşan Vali Nayir, “Gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim halkın ihtiyaçlarını temine yönelik çalışmalar yapıyor. Halkın ihtiyaçlarının tespitinde veya bizim yapmış olduğumuz çalışmaların yerini bulup bulmadığında da muhtarlarımızın görüşleri bizler için önemli” dedi.
Muhtarların gününün tamamını halk içerisinde geçirdiğini ifade eden Nayir, şöyle konuştu: “Sizler, halkın birinci derecede seçtiği, problemlerini en iyi bilen kişiler olarak bize gerek problemlerin tespiti yönünde gerekse yapılacak işlerin önerilmesi yönünde gözümüz, kulağımız olarak çalışıyorsunuz. Kamu yönetiminin ilk basamağı muhtarlıktır desek doğru olur. Kamu yönetiminde görev alan bir sürü insanımız var ama vatandaşa en yakın olan, onların içinden biri olan muhtarlarımızın bu konudaki yönlendirmeleri bizler için önemli. Bunun da en iyi farkında olanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

“BİRLİKTE KARAR ALACAK, BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Yönetimde başarıya ulaşmak için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, “Bütün meselemiz vatandaşımızın daha iyi hizmet imkanlarına kavuşması. Dolayısıyla sizler de muhtarlar olarak kendi vatandaşımızın problemlerini kamu kurum ve kuruluşları nezdinde çözmeye çalışıyorsunuz. Görev sürem içerisinde daire amirlerimize şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde çalışmaları gerektiğini söyledim. Kapınız bütün vatandaşlarımıza açık olacak özellikle vatandaşın taleplerini gündeme getiren muhtarlarımız için bir randevu problemi olmayacak, gelenler mutlaka birinci dereceden görüşecekler, dertlerini anlatacaklar. Sorunların çözümünü de birlikte oluşturmaya çalışacağız. Yönetim içerisindeki başarı da buna bağlı. Problemlerimizi kendi içimizde konuşabiliyor, aldığımız kararı da birlikte alabiliyorsak çözümlerde daha etkili olacağızdır. Altyapıda geçmişle kıyaslanamayacak şekilde iyi bir noktadayız, eğitimde, sağlıkta sıkıntılarımız yok. Ancak şunu biliyoruz ki iyinin iyisi sürekli var. Daha iyisini yakalamak için bir gayret içerisinde olacağız. Mevcut durumumuzu korumak için de bir gayret sarf etmek gerekiyor. Bizler merkezi ve yerel yönetimler olarak bu eksikleri tespit edip gidermek için varız. Bu yapı içerisinde de muhtarlarımızla olan irtibatımızda daha iyisini elde etme yönünde bir gayret içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM DÖNEMİNDEYİZ, EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN”

16 Nisan Referandum takviminin işlemeye başladığını kaydeden Vali Nayir, “Seçim dönemindeyiz. Bu süreç içerisinde muhtarlarımızın kendi üzerlerine düşen görevleri seçim kurulu kararları, seçmen listeleriyle ilgili yapacakları çalışmalar var. O konuda da muhtarlarımıza İl Mahalli İdareler Müdürlüğü aracılığıyla gerekli duyuruları yapmaya çalışacağız. Bu konuda bir eksikliğiniz varsa Valiliğimiz ve Seçim Kurulu ile görüşerek gidermeye çalışın” diye konuştu. Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi, ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Belediye Başkan vekili Galip Gültekin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir