Müdür Yılmaz Kütahya’nın
eğitim hedeflerini anlattı

90

Kütahya’da bir süre önce göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Kütahya eğitimindeki hedefler ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek kentin eğitim seviyesini istikrarlı adımlarla ileriye taşıyacaklarını, mesleki eğitime ayrıca önem vereceklerini bildirdi.

Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, kendisinden önce de eğitim anlamında güzel çalışmaların yapıldığını, bu çalışmaları daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını belirtti.
YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER
Kütahya eğitimini zirveye taşımayla alakalı ilk geldiği günden bu yana ekibi ile toplantılar düzenleyerek istişarelerde bulunduklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “Eğitimde yapılan işlemler günü birlik sonuçlar elde edilecek işlemler değildir. Bir şeyi planlayıp başlarsınız, bunun sonuçlarını uzun vadede görürsünüz. Bizim ana hedefimiz, Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”. Bu model, eğitimde yeni bir anlayışı, zihniyeti ve paradigma değişimini ortaya koyuyor. Bu modelde, çocukların eğitimin içinde daha etkin bir şekilde yer alması hedefleniyor. Etkinliklerle, uygulamalı çalışmalarla öğrencilerin “yaparak, yaşayarak öğrenme” prensibini benimsemeleri sağlanacak. Önceki yoğun ders müfredatında uygulamalı etkinlik oranı daha düşüktü. Ancak yeni modelde uygulama ve etkinliklere daha fazla yer veriliyor. Hepimiz biliyoruz ki, bir şeyi yaparak öğrendiğimizde onu unutma ihtimalimiz çok düşüktür. Sadece dinleyerek öğrenmek, kalıcı olmuyor. Yeni eğitim modelinde ise uygulayarak, yaparak öğrenme esası benimseniyor.”


KALKINMA İÇİN MESLEKİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Mesleki eğitime ilişkin de önemli çalışmalar yapmayı planladıklarını da aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: “İkinci önemli başlık ise Mesleki Eğitim Vizyon Belgesi. Çünkü biz de bu belgenin hazırlanmasına katkı sağlayanlardan biriyiz. Yıllardır mesleki eğitimin içindeyiz ve ülkenin kalkınması için mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kütahya’da da bu vizyon belgesine uygun çalışmalar yapacağız. Kütahya, sanayisiyle, üretimiyle küçük bir şehir değil. Bu yüzden mesleki eğitim alanında çok daha ileri seviyelere çıkmalıyız. Günümüzde her geçen gün yeni fabrikalar, üretim merkezleri açılıyor. Dolayısıyla bu ihtiyaca uygun mesleki eğitim modelleri geliştirmemiz gerekiyor. Meslek lisesi müdürlerimizle, sanayicilerimizle oturup öğrencilerimize nasıl daha iyi bir gelecek sunabiliriz, bunu planlayacağız. Mesleki eğitimin en büyük destekçileri velilerimiz olacak. Çünkü çocuğun gelişiminde en önemli faktörlerden biri velidir. Biz okullarda ne kadar iyi eğitim verirsek verelim, eğer veli sürecin içinde olmazsa başarı elde etmek zor olur. Bu yüzden velilerimizi de sürece dahil edecek, onların görüşlerini alacak ve iş birliği içinde olacağız. Veliyi dışarıda bırakarak bir eğitim modeli uygulamak mümkün değil. Bu uygulamaları yerinde gözlemleyeceğiz ve öğrencilere gereken desteği sağlayacağız.”


İSTİKRARLI ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ
Çalışmaları ekip ruhu ile yapacaklarını ve basın mensuplarının da bu anlamda desteğini önemli olduğuna değinen Yılmaz, “Önemli olan, bulunduğumuz noktadan istikrarlı bir ivmeyle yukarı çıkmak. Ani sıçramalar veya geçici çözümler yerine, kademeli ve sağlam adımlarla ilerlemeliyiz. Eğitimde her şeyin yerli yerine oturması, adaletli ve sistemli bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Biz, Milli Eğitim camiası olarak, okul müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz ve tüm eğitim yöneticileriyle ilk günden itibaren planlamalarımızı yapmaya başladık. Her ilçenin ve her okulun ihtiyacına yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Bu süreçte siz basın mensuplarının da desteği önemli” diye konuştu.
Yılmaz, toplantıda gazetecilerin de sorularını yanıtladı.
GÜLSEREN TURSUN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir