KSBÜ’ye geçmek için YOĞUN TALEP VAR

677

Başta Türkiye’nin köklü üniversiteleri olmak üzere yurt dışından da KSBÜ’ye geçmek için yoğun talep var. Bunun dışında ilgili mevzuat gereği sağlık alanı dışında bulunan fakülte ve yüksekokullardan da başvurular yapıldı. Başvuruların yüzde 66’sı kadın, yüzde 34’ü erkek öğrencilerden oluşuyor.
2020 Yatay Geçiş sonuçlarının açıklanması ile birlikte, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine yoğun talep olduğu görüldü. Türkiye’nin köklü üniversiteleri de dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışından toplam 687 öğrenci KSBÜ’de eğitim hayatına devam etmek için istek yaptı.

687 ÖĞRENCİ BAŞVURU YAPTI
2020 Yatay Geçiş sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte birçok öğrenci istediği üniversitede eğitim hayatına devam edecek. İstatistikler KSBÜ’ye yoğun talep olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin sağlık temalı devlet üniversitesi KSBÜ’ye toplam 687 öğrenci başvuru yaparak, eğitim hayatlarına burada devam etmek istediklerini gösterdiler. KSBÜ’nün gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla birlikte, tanınırlığı gün geçtikçe artıyor.

KSBÜ’YE GEÇMEK İÇİN YOĞUN TALEP VAR
Başta Türkiye’nin köklü üniversiteleri olmak üzere yurt dışından da KSBÜ’ye geçmek için yoğun talep var.
Bunun dışında ilgili mevzuat gereği sağlık alanı dışında bulunan fakülte ve yüksekokullardan da başvurular yapıldı. Başvuruların yüzde 66’sı kadın, yüzde 34’ü erkek öğrencilerden oluşuyor. En çok talep ise İstanbul’dan geldi.

“KSBÜ HEDEFLERİNE DOĞRU İLERLİYOR”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, istatistiklerin KSBÜ’nün emin adımlarla hedeflere doğru ilerlediğini gösterdiğini belirtti. Rektör Kavuncu, “Daha 2 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen, sağlık alanında ulusal bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

YURT DIŞINDAN KSBÜ’DE EĞİTİM ALMAK İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti: “Henüz 2 yaşında olan üniversitemiz yapmış olduğu ciddi çalışmalar ile ismini ulusal alanda başarılı bir şekilde duyurdu. 2020- 2021 eğitim- öğretim dönemi için üniversitemize, büyük çoğunluğu İstanbul’daki üniversitelerden olmak üzere, 687 öğrenci yatay geçiş için başvuru yaptı. Başvuruların 306’sı Tıp Fakültemize idi. Toplam başvuruların yüzde 11’i ise yurt dışından. Bu teveccüh ve ilgi için teşekkür ediyoruz. Öğrenciler gerek üniversite giriş puanları gerekse de mevcut not ortalamaları ile iki üniversite arasındaki müfredat uyumluluğu gibi kriterler doğrultusunda KSBÜ’ye kabul edildiler. Ne yazık ki sadece 59 öğrencinin bu talebini karşılayabildik. Keşke diğer öğrencilerimiz ile ilk üniversite tercihleri zamanında tanışmış olsaydık. Türkiye’nin sağlık temalı devlet üniversitesi KSBÜ’de eğitim hayatına devam edecek tüm öğrencilerimize, güvenilir şehir Kütahya’mıza hoş geldiniz diyerek, başarılar diliyorum” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir