Öğrenciler yaptıkları robotları yarıştırdı

205

Kütahya’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Zafer Kalkınma Ajansının “Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı” kapsamında kurulan Kütahya Kendin Yap Atölyesi’nin festivalinde öğrenciler tarafından yapılan robot araçlar kıyasıya yarıştı.

Dumlupınar Spor Salonu’ndaki festivalde, öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilenerek yarışmalar yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kendin Yap Atölyesi festivalinin bu yıl ikincisini düzenledikleri için oldukça mutlu olduğunu söyledi.
Kendin Yap Atölyesinin 2019 yılında Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlatılan Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Projesi kapsamında hayata geçirildiğini hatırlatan Başyiğit, şunları söyledi: “2022-2023 öğretim yılında yaklaşık 8000 öğrenciyi misafir eden atölyemiz, 2023-2024 öğretim yılında tam zamanlı öğrenci kayıtlarına başlamış ve bugüne kadar toplamda 800 öğrencimize tam zamanlı eğitim sunmuştur. Bu başarı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verdiğimiz önemin ve eğitime yaptığımız yatırımların bir göstergesidir.”
Öğrencilerin teknoloji ve inovasyon alanında ne kadar yetenekli olduklarını göstereceklerini de kaydeden Başyiğit, “Bugün, 115 takımda 40 danışmanın rehberliğinde yarışacak olan 195 öğrencimiz, beş farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Çizgi İzleyen Robot, Mini Sumo, Yap Yarıştır Balon Patlama, Robofutbol ve Blok Tabanlı Kodlama gibi kategorilerde yarışacak olan öğrencilerimiz, teknoloji ve inovasyon alanında ne kadar yetenekli olduklarını bizlere gösterecekler. Bu festival, sadece bir yarışma değil, aynı zamanda öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri bir platformdur. Bu vesileyle, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, danışmanlarımıza ve destek veren kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyor, hepsini tebrik ediyorum. Hep birlikte, daha aydınlık ve parlak bir gelecek inşa edeceğimize olan inancım sonsuz.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından festivalde, 40 danışmanın rehberliğinde, 115 takımda olan 195 öğrenci, çizgi izleyen robot, mini sumo, yap yarıştır balon patlama, robofutbol ve blok tabanlı kodlama gibi kategorilerde yarıştı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir