FIRSATÇILIĞA GEÇiT YOK!

431

Kütahya’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi fırsatçılığa karşı denetimler artırılırken Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri farklı noktalarda denetim yaptı.

ETİKETLER KONTROL EDİLDİ
Market denetimi yapan Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, ürünlerin fiyat etiketlerinin raflara konulup konulmadığını, indirimlerin raf etiketlerine yansıtılıp yansıtılmadığını kontrol etti.
Ekipler ayrıca ambalajsız alınan ürünlerin tartımı esnasında dara ağırlığının alınıp alınmadığına da bakarak bu konuda market çalışanlarını bilgilendirdi.
Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, gazetecilere Kurban Bayramı öncesinde olası tüketiciyi yanıltma durumlarına karşı denetimleri artırdıklarını belirtti.


HEMEN HER GÜN DENETİM YAPILIYOR
Tüketicilerin korunmasına yönelik hemen her gün denetim yaptıklarını aktaran Uygun, şunları söyledi: “Bugün de Kütahya’mızda 3-4 ekiple birlikte farklı noktalarda denetim yapıyoruz. Bayram öncesinde denetimlerimizi ağırlıklı olarak özellikle bayramda daha çok tüketilen tatlı, şeker, kolonya ve diğer temel gıda malzemelerine yönelik yapıyoruz. Denetimlerimizi, genellikle nerede ve hangi ürünlerde sıkıntı ve sorun olma ihtimaline olabilecekse ona göre yapıyoruz. Örneğin bugünlerde bayram hazırlıkları var, fırsatçılık veya diğer sorun olabilecek durumlar için bizler yine tüketicilerimiz için sahadayız, denetimdeyiz.”


AÇIKTAN ALINAN ÜRÜNLERE DİKKAT
Ambalajsız ürün satın alınırken dara ağırlığına dikkat edilmesi konusunda da bilgiler paylaşan Uygun, Özellikle tüketicilerimiz ambalajsız ürün alırken, yani tartılarak alınan tatlıydı, baklavaydı, çikolataydı gibi ürünlerde kutuyla aldıkları zaman darasına dikkat etsinler. Darasını mutlaka aldırsınlar. Çünkü dara gerçekten çok önemli. 700 liraya baklava alıyorsunuz, darası alınmadan eğer alıyorsanız bunun en az yüzde 10’u ambalaja ödemiş oluyorsunuz. Bu konuda tüketicilerimiz çok dikkatli olsunlar.” diye konuştu.


5 AYDA 10 BİN ÜRÜN DENETLENDİ
Kütahya’da yılbaşından bu yana 10 binden fazla ürünü kayıt altına alarak denetlerken bir de ekiplerin denetim esnasında gözle yaptıkları denetimlerin olduğunu da kaydeden Uygun, denetimlerde zaman zaman cezai müeyyideler de uyguladıklarını sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir