ÖNCE OKUDU SONRA YAZDI

407

Kütahya’da yaşayan ev hanımı Rabia Sönmez, yarım kalan eğitimi içim ortaokul ve liseyi Açık öğretimden tamamladıktan sonra çocukluk hayalini de gerçekleştirerek çocuk kitabı yazdı.

KENDİ HİKAYELERİNİ KIZINA ANLATTI
Ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra evlenip ardından çocuk sahibi olan Sönmez, çocuğuna kendi hayal dünyasından oluşturduğu hikayeler anlatmaya başladı.
Kızını anlattığı hikayelerle büyüten Sönmez, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocukken hep yazar olmak istiyordum. Ancak ilkokuldan sonra eğitimime devam edemediğim için bu hayalimin gerçekleşmeyeceğini düşündüm. Sonrasında ortaokul ve liseyi açıktan okuyabileceğimi öğrendim. Eğitimimi bu şekilde tamamladıktan sonra evlenip çocuk sahibi oldum. Kızıma bebekliğinden itibaren hayalimde canlandırdığım hikayeler anlatmaya başladım. Kızım okula başlayana kadar kendi hikayelerimle büyüttüm. Bir bayram günü kızıma bayram hediyesi olsun diye kendi yazdığım bir hikayeyi yazıp çizerek kitap haline getirip bastırdım. Kızımın öğretmeni Özlem Arı, kitap örneğini görünce benim bu alanda çalışma yapmam için önerilerde bulundu. Beni teşvik etti.”


KIZININ ÖĞRETMENİ YAZMAYA TEŞVİK ETTİ
Kızının öğretmeninin önerisini yaklaşık bir yıl düşündükten sonra çocuk kitabı yazmaya karar verdiğini anlatan Sönmez, şöyle devam etti: “Öğretmenimizin teşviki ve cesaretlendirmesiyle çocukluk hayalim olan yazarlık düşüncem yeniden belirdi ve çocuk kitabı yazabileceğime karar verdim. Ancak bunu tek başıma yapamayacağımı da düşünerek alanında uzman bir redaktörle birlikte çalışmaya başladım. Benim yazdıklarımı redaktör hanım düzenlemeye başladı ve kitabım hazırlanmış oldu. Daha sonra yayınevleriyle görüşmeye başladım. Bir yayınevi kitabımı beğendiğini ve ücretsiz basabileceğini söyledi. Bu şekilde kitabım basılarak internet aracılığıyla ve bazı kitapevlerinde satışa sunuldu.”


“ÇOCUKLARIMIZA VE TOPLUMA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUM”
İnsanların istedikten sonra hayallerinin peşinden giderek bunu başarabileceklerini de kaydeden Sönmez, “Benim bu çalışmamla aslında isteyen herkesin hayalleri uğruna çalışıp çaba gösterdikten sonra bu hayallerini gerçekleştirebileceklerini de göstermiş oldum. İlk kitabı yazdıktan sonra biraz daha cesaretlendim. Bu alanda çocuklara daha fazla nasıl faydalı olabilirimi düşünmeye başladım. İyi birer eğitim alarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sunmak, onların eğlenerek kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı verecek eserler oluşturmaya devam edeceğim. Bu konuda kendimi daha da geliştirip çocuklarımıza ve topluma daha fazla faydalı olma gayretim devam edecek.” diye konuştu.
Çevre kirliliği ve doğa sevgisini konu alan ikinci kitabının da basıma hazır olduğunu da aktaran Sönmez, kitaplarıyla okullarda programlar düzenleyip öğrencilerle buluşmayı planladığını da sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir