Filistin’e destek programı

294

Kütahya’da Hayrat İnsani Yardım Derneği Kütahya Temsilciliği tarafından düzenlenen Filistin’e destek kahvaltısında katılımcılar Filistin’e nakdi bağışta bulundu.

Kütahya Çınar Otel’de, çeşitli firmaların desteğiyle düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Derneğin Kütahya Temsilcisi Mustafa Said Köseler, dernek olarak Filistin konusunu gündemde tutmak ve oraya yardım etmek için faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.
Gazzeliler için çalışmaya devam edeceklerini belirten Köseler, şöyle devam etti: “Gazzeli mazlum kardeşlerimiz için elimizden gelen her şeyi inşallah yapmaya devam edeceğiz. Bölgeye yardım ulaştırma kabiliyetine sahip insani yardım kuruluşları üzerinden maddi desteğimize, dualarımızla manevi desteğimize ve siyonist alçakların mali akarını kesecek olan boykota 4 elle sarılmaya ve yapılan bu mezalimi sosyal medyada, ikili ilişkilerimizde ve her türlü platformda duyurmaya, canlı tutmaya devam edeceğiz. Yine bu ayın 28’inde, 2 gün sonra KÜSİDAP yani Kütahyalı sivil toplum kuruluşları olarak, kardeş dernek, vakıf ve STK’larla beraber yapacağımız Büyük Gazze Kermesine aynı aşk, şevk ve heyecanla katılımlarınız bekliyoruz. Kermesimiz valilik önünde sabah 10 ve akşam 20 arasında olacaktır. Şimdiden alakanız için teşekkür ediyoruz. Şimdilik elimizden bunlar geliyor olabilir. Rabbimiz, başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam alemine halaslar, kurtuluşlar nasip eylesin. Başta İsrail ve Amerika olmak üzere hidayetten nasipsiz, ıslah olmaz kafirleri kahreylesin.”

Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ay da, programda yaptığı konuşmada, derneğin faaliyetleri hakkın da bilgiler vererek şunları kaydetti: “Devletimiz tarafından Filistin’e gönderilen 11 insani yardım gemisi içinde biz de dernek olarak sizlerin destekleriyle çok ciddi katkı sunuyoruz. Hayrat İnsani Yardım olarak 8 yılı aşkındır Gazze’de yerel kuruluşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zekat dağıtımından sağlık çalışmalarımıza, ramazan faaliyetlerimizden acil yardım faaliyetlerine kadar birçok çalışmayı yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Dernek olarak kurban faaliyetleri kapsamında da 32 ülkede kurban kesimimiz olacak. Gazze için ise Türkiye’den kurbanlarımızı kesip konserve haline getirerek oraya ulaştıracağız.”


Konuşmaların ardından öze Baki Elmaslar anaokulunun anasınıfı öğrencileri Filistin temalı gösteri sundu, Filistinliler için dua edil.
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Esivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıdaki vatandaşın katıldığı program, katılımcıların Filistin’e nakdi bağışta bulunmasıyla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir