Antika pazarına ilgi artıyor

369

Kütahya’da 1 buçuk yıl önce başlayan ve Türkiye’deki birçok antika severi buluşturan Antika Pazarı, ilgi görmeye devam ediyor.

Fatih Mahallesindeki pazaryerinde her ayın son Pazar günü kurulan antika pazarı, antika tutkunlarının buluşma noktası oldu.
Yaklaşık 1 buçuk yıl önce başlayan ve dün 15’ince kez kurulan pazarda, radyo, antika saat, gaz lambası, tespih, oyuncak, dikiş makinesi, biblo, eski para, kitap, eski tip hesap makinesi, daktilo, fotoğraf makinesi, bakır ev eşyası ve kilimler gibi pek çok eser satışa çıkarılıyor.
Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’yı antikacılık anlamında da tanıttıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ve pazarın her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü anlatan Akgün, “Antika pazarımızı ilk açtığımız heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazarımıza her geçen gün yeni esnaflar, yeni yeni antika tutkunları dahil oluyor. Katılımcı sayımız gibi ürün çeşitliliğimiz de artmaya devam ediyor. Bu tabloyu gördüğümüzde Kütahya’da ne kadar güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha görüyor ve gurur duyuyoruz. Yaz dönemine girdik, bu yaz daha çok katılımcı ve ziyaretçi bekliyoruz.” dedi.
Pazarı gezen vatandaşlar da ürün çeşitliliğine hayran kaldıklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir