DPÜ’de Yaban Hayatın
Gizemi Paneli düzenlendi

235

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Doğadan İzler Topluluğu tarafından düzenlenen Yaban Hayatın Gizemi Paneli gerçekleştirildi.

Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacılar Alperen Aldemir, Öğr. Gör. Ali Telli, İbrahim Tunca ve Zafer Yıldız’ın yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte Doğadan İzler Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Öngen moderatörlüğünü üstlendiği panel öncesinde açılış konuşması yaparak, Doğadan İzler Topluluğunun yeni bir topluluk olmasına rağmen doğa yararına projeler üreterek ve yarışmalara katılarak etkin bir rol aldığını belirtti.


MANTARLAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİLER VERİLDİ
Panelde Öğr. Gör. Ali Telli, mantar çeşitliliği üzerine yaptığı sunumda, doğada bulunan yenilebilir ve zehirli mantarlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Yenilebilir mantarların tanınma yöntemleri, zehirli mantarların belirtileri ve bu tür mantarlarla karşılaşıldığında alınması gereken önlemler üzerinde durdu. Mantarların doğal ekosistemdeki rolünü vurgulayan panelist, zehirli mantarların tüketilmesinin yol açabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekti.


KÜTAHYA’NIN ZENGİN YABAN HAYATI ANLATILDI
Doğasever ve yaban hayat gözlemcisi Alperen Akdemir, konuşmasında Kütahya’nın zengin yaban hayatını anlattı. Kendi çektiği fotoğraflar eşliğinde, bölgedeki yaban hayvanlarının türlerini tanıttı ve bu hayvanların doğal yaşam alanlarını korumanın önemine değindi. Ayrıca, yaban hayatı fotoğrafçılığı sırasında karşılaşılan zorluklar ve etik sorunlar hakkında bilgiler paylaştı.
İbrahim Tunca, doğa sevgisinin ve yaban hayatına olan ilginin nasıl başladığını kişisel hikâyeleriyle anlattı. Üniversite kampüsünde gözlemlediği kuşlar ve kelebekler üzerine edindiği deneyimleri paylaştı. Bu süreçte kullanmış oldukları malzemeleri tanıttı. Daha sonra kelebeklerin ve kuşların yaşam döngüsü, göç yolları ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi vererek, bu canlıların ekosistemdeki yerini ve önemini vurguladı.
Zafer Yıldız ise Kütahya yaban hayatında çektiği fotoğraf ve videolarla hazırladığı belgesel sunumunu gerçekleştirdi. Belgesel, bölgedeki doğal güzellikleri ve yaban hayatının çeşitliliğini gözler önüne serdi. Panelist, belgesel çekimleri sırasında karşılaştığı zorlukları, elde ettiği unutulmaz anıları ve yaban hayatı gözlemlerinin kendisine kattığı değerleri dinleyicilerle paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanından çektiği fotoğraflarını paylaştı.
Panel sonunda, katılımcılar panelistlere sorular sorarak, doğa ve yaban hayatı hakkında daha fazla bilgi edinme olanağı buldular.
Etkinlikle ilgili bir tebrik mesajı yayımlayan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Yaban Hayatın Gizemi etkinliği, hem konuları hem de uzman konuklarıyla katılımcılar için eşsiz bir deneyimin kapılarını açtı. Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan yöneticilerimizi ve Doğadan İzler Topluluğumuzu kutluyor, konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir