Başkan Kahveci’den kan bağışına destek

195

Kan bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kan bağışında bulunan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kızılay’ın çok önemli bir iş yaptığını, herkesin Kızılay’a gelerek kan bağışında bulunması, Kızılay’a sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Zafer Meydanı’ndaki kan bağışı merkezine gelerek kan bağışında bulunan Kahveci, bağış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kanın sürekli ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kızılay’a herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Kahveci, şunları söyledi: “Devlet hepimizin devleti, Kızılay da hepimizin kurumu. Kan ihtiyacı zaman zaman artabiliyor ve bunun için duyurular, çağrılar yapılıyor. Kana ihtiyacımız olduğu zaman gideceğimiz ilk yer Kızılay gibi yerlerdir. Hastanelerimizin kan ihtiyacı da Kızılay’dan karşılanıyor. Kana ihtiyaç duyduğumuz da kan bağışının ne kadar kıymetli olduğunun farkına varabiliyoruz. Onun için Kızılay’a hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Biz de bu anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla kan bağışında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı da hiçbir olumsuz duygu ve düşünce içinde olmadan kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Gelin bu farkındalığı birlikte oluşturalım.”
Başkan Kahveci’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Mahmut Ulusoy ise, “Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 90ðan fazlası Kızılay’dan temin ediliyor. Halkımız, bizler Kızılay’a destek olacağız ki hastalarımızın kan ihtiyacını karşılayabilelim. Kan bağışı hem kendi sağlımız, hem de başka insanların hayatının kurtarılmasına vesile olmak anlamında çok güzel bir duygu. Belediye Başkanımız zaten bizim bağışçımız, bugün 7’inci bağışını yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir