‘Bayramlar gönüllere girmek için büyük bir fırsat’

284

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, Ramazan Bayramının, Ramazanda ibadetle, sabırla, kazanılan güzel hasletlerin sevinç ve mutluluğu olduğunu bildirdi.

Şube Başkanı Balon, Ramazan bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında Ramazan bayramının yaşanılan sevinç ve mutluluğu içimizde hissederek tüm gönüllere, tüm evlere yaymak için güzel bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir. İslam şeâri olan bu bayramlar, Müslüman kalma bilincimizi diri tutan ve İslam milletlerine tarih sahnesinde süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin hakkını verme günleridir. Bayramlar, Müminlerin her zamankinden daha çok kaynaştığı, bir olduğu, diri olduğu, hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere yayıldığı zaman dilimleridir. Cennet nimeti olan çocuklarımızı bayramın sevinciyle, coşkusuyla tanıştırma vaktidir. Kimsesizlerin, gariplerin yanında olma vaktidir. Yaralı gönülleri onarma vaktidir. Küskünlüklere son verme zamanıdır. Bayram yapamayan fakirlere bayram yaptırma vaktidir. Dünyanın dört bir yanında zulüm altında, yokluk ve yoksulluk içinde savaş ortamında olan kardeşlerimiz için dua etme vaktidir.”

“FİLİSTİNLİ, DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM”

Açıklamasında Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşananlara da değinen Balon, şöyle devam etti: “Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım ve onlar için de dua edelim. Bayram sabahına acıyla, gözyaşıyla, hüzünle ulaşmış kardeşlerimiz için bayramın bir tebessüme, ferahlığa ve şifaya dönüşmesi adına elimizden geleni yapalım. Özellikle Filistin’de 6 aydır eşi görülmemiş bir vahşete, soykırıma maruz kalan Gazzeli kardeşlerimiz için gönülden dua edelim. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında yıllardır asimilasyona ve işkenceye maruz kalan kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım.”

“RAMAZAN’IN KAZANDIRDIĞI GÜZEL HASLETLERİ BÜTÜN YILA YAYALIM”

Bayramda Huzurevlerindeki yaşlıların, kimsesiz çocukların, hastane köşelerinde şifa bekleyen hastaların ziyaret edilerek yalnız bırakılmaması gerektiğine de işaret eden Balon, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan’ın amacı eşrefi mahlukat olan insanı bu güzel hasletleri kazanmaya, Kur’an ahlakı ile ahlaklanmaya teşviktir. Bunalan, daralan ruhumuza nefes aldırmadır. Ve asıl amaç tabi ki kazanılan bu güzel hasletlerin bütün yıla bütün bir ömre yayılmasıdır. Hiç şüphesiz insan sürekli aynı kararda kalamıyor. Yaşadığımız olumsuzluklardan ruhumuz bunalıyor. İşlediğimiz günahlar kalbimizi yoruyor. Yüce Rabbimiz bize kendimizi yenilememiz için sürekli fırsatlar veriyor. En güzel fırsatta tövbe fırsatıdır. İşlediğimiz günahlar kalbimizi karartmadan hemen tövbe etmeliyiz. Çünkü rabbimiz çok affedicidir. Affı sever. Samimiyetle yapılan tövbeleri de geri çevirmez. Dünyanın geçiciliğini ve asıl yurdun ahiret yurdu olduğunu akıldan çıkarmadan, insana yaratandan dolayı değer vererek, kendimizin ve tüm insanların eşrefi mahlukat olduğunu her şeyin insan için olduğunu unutmayarak, özel zaman dilimlerini, Cuma günlerini, bayramları, mübarek geceleri ruhumuzu yeniden diriltmek için fırsata çevirelim. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramlarını en içten duygularla tebrik eder; İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi, İslâm ülkelerinin tekrar barış ve esenliğin diyarı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz.” RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir