Mehmet Akif DPÜ’de hem anıldı hem anlatıldı

164

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103. Yıldönümünde, “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” konferansı düzenledi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Akif’in hayatı ve eserleri, İstiklal Marşı’nın yazım süreci konuşuldu.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konferansın açılışında yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın Türk milleti için önemini belirtti.
Marşın, Kurtuluş Savaşı sırasında bağımsızlık düşüncesini alevlendirdiğini ve Kurtuluş Savaşındaki zaferin anahtarlarından biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasında Akif’in şiirlerinden okudu.
Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin ise burada yaptığı konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserlerinden, Türk edebiyatındaki yerinden ve İstiklal Marşı yazım sürecinden söz etti.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personel ile öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda finale kalan öğrenciler performanslarını sergiledi.
Dilara Uçak’ın birinci olduğu yarışmada Mehmet İlker Önder ikinci, Ayşe Nur Kazan ise üçüncü oldu. Yarışmada dördüncülüğü Zana Ramazan, beşinciliği ise Hacer Kıvrak kazandı.
Konferans, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir