Çocukların Kütüphaneci Amcası Simav’da

168

Türkiye’nin dört bir yanına kitap gönderen ve kütüphane oluşturulmasına katkı sunan çocukların Kütüphaneci Amcası Zeki Aktürk, Simav’da öğrencilerle bir araya geldi.

Bağışçıların destekleriyle bugüne kadar Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 278 okula 104 bin 825 kitap desteği sağlayan emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, Simav Darıca ilk ve ortaokulunda öğrencilerle buluştu.
Hazırladığı kitapları öğrencilere dağıtan Aktürk, öğrencilerle bol bol sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.
“Bu sefer yolumuz Simav İlçemizin Darıcı köyüne düştü ve orada öğrencilerin gönlüne de girmek nasip oldu” diyen Aktürk, şunları kaydetti: “Gücümüze güç katan kitap bağışçılarımın sayesinde 104 bin 825 kitabı 278 okula dağıtmanın huzuru içindeyim. Bugünü de dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Sarıaltın hocamla Simav/Darıcı İlkokulu ve Ortaokulna kitap desteğinde bulunduk. İlkbaharın ilk açan çiçekleri gibi kitaplar da öğrencilerimizin ellerinde hayat buldu. Bizleri misafir eden Okul Müdürümüz Mustafa Kemal Gündüz, Simav Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Güven, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürümüz Dursun Gülseven hocalarıma, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, bize her daim destek olan kitap bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.”
Aktürk, kendisine ulaştırılan kitapları öğrencilerle buluşturmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir