NG Güral ailesinden
140 Milyon Euro’luk dev yatırım

430

NG Kütahya Seramik’in 100’üncü yıl fabrikalarının açılışını gerçekleştirmek için törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün yatırım bedeli 140 milyon Euro, kapalı alanı 126 bin metrekare olan 2 yeni fabrikayı daha hizmete açıyoruz. NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları’nın ülkemize, şehrimize, grubumuza, çalışanlarımıza hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

Kütahya mitinginde halka hitapta bulunmasının ardından NG Kütahya Seramik’in 100’üncü yıl fabrikalarının açılışına katıldı. Günün anısına Güral ailesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Nur üstüne nur yazılı’ ayetin yer aldığı el yapımı porselen tabak hediye takdim edildi. Yaklaşık 2 yıl önce inşasına başlanan fabrikanın açılışı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdele kesimiyle açıldı. Programda konuşan Erdoğan, ekonomiyle ilgili önemli mesajlar vererek fabrikanın Türkiye’ye ve Kütahya’ya hayırlı olmasını diledi.
“KÜTAHYA’DA ÜRETİLEN BU SERAMİKLER 81 VİLAYETİMİZİN YARISINA, 5 KITADA 79 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR”
Açılışta konuşma yapan Erdoğan, “Daha önce burada yine bir başka birimin açılışını yapmıştık ve buranın da yapılacağının müjdesini o zaman Nafi beyden ve oğlundan almıştık ve hamdolsun şimdi de bu devasa eserin açılışında bir aradayız. Nafi Güral beyefendinin kurduğu Kütahya Seramik, üretim yolculuğundaki 35 yılını geride bırakırken, 8 fabrikaya ve 54 milyon metre kare üretim kapasitesine ulaştı. Kütahya’da üretilen bu seramikler 81 vilayetimizin yarısına, 5 kıtada 79 ülkeye ihraç ediliyor. Açılan her yeni fabrika ihracatımızda yeni bir ivme, cari açığımızın kapanmasına katkı demektir. Bugün yatırım bedeli 140 milyon Euro, kapalı alanı 126 bin metrekare olan 2 yeni fabrikayı daha hizmete açıyoruz. NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları’nın ülkemize, şehrimize, grubumuza, çalışanlarımıza hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.
“TÜRKİYE YATIRIM, İSTİHDAM, ÜRETİM, İHRACAT VE CARİ FAZLA YOLUYLA BÜYÜMEK MECBURİYETİNDEDİR”
Böylece Türkiye’nin İtalya ve İspanya gibi bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinde bile olmayan gelişmiş teknolojilere sahip üretim imkânına kavuştuğunu belirten Erdoğan, “Aynı şekilde seramik üretiminin yanı sıra turizmde de önemli yatırımları olan grubumuzun istihdam kapasitesinin 5 bin 750 kişiye çıkmasını da takdirle karşılıyorum. Dijital dönüşümü fabrikalarında en üst seviyede uygulayan grubumuz su, ham, madde ve ambalaj atıklarının geri kazandırılması konusunda da ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Fabrika çatılarına kurulan ve tamamı üretimde kullanılan 25 megavat gücündeki güneş enerjisi santralleri yenilenebilir enerji anlamında da örnek bir yaklaşıma işaret ediyor. Hep söylediğimiz gibi, Türkiye yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümek mecburiyetindedir. Sadece kağıt üzerinde ekonomik görünümü iyileştirmek adına yatırım, istihdam üretim ve ihracat odaklı büyümeden asla taviz veremeyiz. Makro dengelerle ilgili sorunlarımızı sanayide, teknolojide, ticarette, tarımda, turizmde ve diğer alanlarda büyümeyi sürdürerek çözeceğiz. Dünyanın en gelişmiş, en zengin ülkelerine baktığımızda onların da istihdam ve üretim merkezli bir ekonomik işleyişi hayata geçirmeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Bir dönem terk ettikleri üretim, bugün gelişmiş ülkelerin en kritik yumuşak karını haline gelmiştir. Türkiye’yi böyle bir duruma asla düşürmeyeceğiz. Savunma sanayinden seramik sektörüne kadar her alanda tasarımıyla, üretimiyle, ihracatıyla ülkemizi dünyanın önde gelen tedarikçileri arasına çıkartacağız. Bu duygularla bir kez daha fabrikalarımızın hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz. Tekrarını, tekrarını bekliyoruz. Ne kadar tekrar, o kadar güzeldir, iyidir. Bu eserleri şehrimize ve ülkemize kazandıran Nafi Güral beyefendiye ve Erkan Güral kardeşime teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle saygıyla, selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
GÜRAL: “DAHA ÇOK YATIRIM YAPARAK DAHA ÇOK İSTİHDAM SAĞLYACAĞIZ”
NG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki Kütahya ziyaretinde yeni bir fabrika açma konusunda söz verdiğini, bugün o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Güral, konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz Seramik Fabrikamızın açılışında da ürettiğimiz bir seramiğin kurşun geçirip geçirmediğini bize sormuştunuz. Biz ekip arkadaşlarımızla bu süreçte bunun üzerinde çalıştık ve çok şükür başardık. Ürettiğimiz seramiğin kırılmadığını ve kurşun geçirmediğini test ettik. Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye Yüzyılı için gösterdiğiniz hedeflere ulaşabilmek için daha çok çalışacağız, daha çok yatırım yaparak daha çok istihdam sağlayacağız, daha üreteceğiz ve daha çok ihracat gerçekleştireceğiz. Yeni bir fabrika daha yapacağız, bunun da sözünü şimdiden veriyorum. Muhterem Cumhurbaşkanım gurur ve onur duyduğumuz bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp şereflendirdiğiniz için zatı alinize şükranlarımı sunuyorum.”
NG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kütahya Porselen Sanat Evi tarafından üretilen ve ortasında ‘Nur üstüne nur” ayeti yazılı el sanatı porselen tabak hediye etti.
Törende daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler kurdeleyi keserek NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları’nın açılışını yaptı ve fotoğraf çektirdi.
İHA/RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir