AZERBAYCANLI GENÇLER
KATLİAMI UNUTTURMADI

236

Kütahya’da faaliyet gösteren, Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nce hazırlanan “32. Yılında Hocalı Soykırımı Fotoğraf Sergisi”, Azerbaycan Parkı’nda izlenime sunulurken üniversitede ise konferansla katliamın iç yüzü anlatıldı.

“RABBİM BİR DAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN”
Dernek Başkanı İlgar İdrisov, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hocalı Katliamı’nı anlatmak ve anmak için sergi açtıklarını belirtti.
Hocalı’da 32 yıl önce çok acı bir katliamın yaşandığını hatırlatan İdrisov, şunları kaydetti: “Hocalı kasabasında yaşayan çocuklar, kadınlar, dedelerimiz, ninelerimiz Ermeniler tarafından vahşice katledildi. Büyük bir soykırım yapıldı. Bizler Azerbaycan Türkleri olarak bu katliamın acısını her zaman yüreğimizde yaşatıyoruz, anıyor ve anlatıyoruz. Ama hamdolsun bir zamanlar katledildiğimiz topraklarda Azerbaycan’ımızın şanlı bayrağı dalgalanmakta. Sayın Cumhurbaşkanımız Ali Başkumandan İlham Aliyev tarafından Hocalı’da artık şanlı Azerbaycan bayrağı dalgalandı. Şükürler olsun. Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın.”


“BİRLİK OLURSAK KATLİAMLARI ENGELLEYEBİLİRİZ”
Hocalı’da yaşanan katliamı anmak için Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldiklerini dile getiren Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun ise, “Dernek olarak biz bugün de Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmak istedik. O günlere döndüğümüzde gerçekten büyük bir hüzün duyuyoruz. Şu an dünyanın birçok yerinde Müslümanlar katliamlar görmeye devam ediyor. En yakın zamanda Gazze’de benzer acılar yaşanıyor. Orası için de ayrıca dualar ediyoruz. Biz ne kadar birlikte ve güçlü olursak ancak bu katliamları bu şekilde önleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nce hazırlanan sergide, Ermenistan’ın 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamın fotoğrafları yer aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir