Soğuk hava ve yağış geliyor

274

Meteoroloji, Kütahya’nın da bulunduğu 3’üncü bölge müdürlüğü sorumluluk sahasının balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altında olmaya devam edeceği bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞ OLACAK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik’in halen Balkanlar üzerinden gelen sistemin etkisi altında olduğu belirtildi.
Hava sıcaklıklarının yarından itibaren hissedilir derecede azalmayla birlikte yağışların yağmur ve kar şeklinde olacağı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölge genelinde yağışların Bursa kıyı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Halen mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın ani düşüşle mevsim normallerine zamanla mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.”

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINDA DiKKATLi OLUNMALI

Ani sıcaklık düşüşü ile birlikte soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istenen açıklamada, “Kar birikintisi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kurumumuzca hazırlanan meteorolojik tahmin ve erken uyarılara “mgm.gov.tr” internet sitemizden, mobil uygulamamızdan, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.” denildi.
Soğuk ve yağışlı havaların 15 Ocak pazartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir