KADIN GİRİŞİMCİLERİN ‘HEDİYELERİ’
ENGELLİLERE UMUT OLDU

269

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

Kurul üyeleri, temin ettikleri 15 tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesine teslim etti.
TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Semra Sarıışık Tozaraydın, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımız günde çok anlamlı bir teslim töreni yaşadık.” dedi.
TOBB Kütahya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları protokol ziyaretlerinde yapılacak hediye takdimleri yerine Türkiye Sakatlar Derneğine engelli aracı alımı yaptıklarını dile getiren Tozaraydın, şunları kaydetti: “Protokol ziyaretlerinde Vali, Belediye Başkanı ve Tugay Komutanına bu ziyaretlerde hediyelerimiz engellilere araç alımı yapılarak olacağı bilgisi verildi. Bu işin başkanlığını TOBB Kütahya Ticaret Ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli ve Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Emre Kul üstlendi.”
TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Şule Arslan Ozan da, temin ettikleri 15 adet manuel ve 1 adet akülü engelli aracı Sakatlar Derneği Kütahya Başkanı Hatice Yakar’a teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Dernek başkanı Hatice Yakar da, derneklerine müracaatta bulunan ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin de desteğiyle akülü veya manuel sandalye verdiklerini söyledi.
Desteklerinden dolayı TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkan ve üyelerine teşekkür eden Yakar, “Bugün derneğimize 15 tekerlekli sandalyenin teslimi yapıldı. Biz bu sandalyeleri, bize müracaat eden ihtiyaç sahibi engellilerimize ulaştıracağız. Bunun yanı sıra durumları uygun olan ve kendilerine yeni akülü araçlar alan engellilerimizin sandalyelerini de burada tamir edip elden geçirerek ihtiyacı olan engellilerimize ulaştırıyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede engelli arkadaşlarımız bağımsız bir şekilde kendi hayatlarını idame ettirebilecekler.” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir