‘Kütahya bizim için çok önemli’

1118

Partisinin Kütahya İl Başkanlığı önünde konuşan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı kurtuluşun başladığı illerden olan Kütahya’nın CHP için de oldukça önemli bir şehir olduğunu bildirdi.

CHP’de değişimin yaşanmasının ardından Kütahya’ya daha çok önem vereceklerini dile getiren Özel, şunları söyledi: “Genç, dinamik kadroların geldiği parti yönetimiyle birlikte en önem vereceğimiz sembol illerden bir tanesi Kütahya’dır. Bunu buradan ilan ediyorum. Kütahya Cumhuriyet’in ilk yıllarında kamu iktisadi teşekkülleriyle, kitlerle ekonomisi güçlendirilmiş, işsizlik sorunu ortadan kaldırılmış, istihdam sağlanmış, yapılan kamu yatırımlarıyla yapılan devletin hizmetleriyle kalkınmış bir ildi. Santrallerinden azot fabrikasına, gübre fabrikasına KİT’leri bir takım yandaşlara peşkeş çekilen ve sürecin sonunda bir kenarda küçülmeye, bir kenarda işsizliğe sosyal hayatındaki beklenen canlılıkların ortaya çıkmamasına ve göç vermeye mahkum bırakılmış bir şehir haline dönüştü. O yüzden Kütahya’nın sosyal demokrat bir belediyeye ihtiyacı var. Kütahya’nın yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var.”

Seçim kaybetmeyi kabullenemediklerini belirten Özel, “Değerli partililerimiz elbette 14 ve 28 Mayıs’ta geçirdiğimiz seçimlerden sonra omzumuz bir düştü, moralimiz bozuldu, üzüldük. Çünkü biliyorduk ki Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerinden biriydi. Biz istiyorduk ki Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına, kurucu babalarına, kuruluş değerlerine husumet duyanların değil, onlara minnet duyanların iktidarı olsun. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında buna inandık, bunun için hep birlikte çalıştık. Var gücümüzle çalıştık. Ancak bu seçimle birlikte sarsıldık, üzüldük, yıkıldık. Kadın Kollarımız haftalarca kendine gelemedi, uyku uyuyamadılar. Üzüntüsünden, baş ağrısından tülbentleri sirkeli sulara basıp başlarına sardılar.” diye konuştu.

Genel başkanlık vaatlerini de sıralayan Özel, “Güçlendiren, maddi manevi arkasında duran örgütüyle bir iktidara koşan bir genel başkan vaat ediyorum size. Ben size koşan, çalışan, terleyen hep birlikte mücadele eden bir genel başkanın sözünü veriyorum. Ben size icabında gelip Kütahya’da yatacak Gezi’de, Emet’te, Simav’da yatacak, günlerce çalışacak ama Kütahya örgütünü ayağa kaldıracak bir genel başkan vaat ediyorum. Bu sefer olsun diye dua ettiğimiz değil, altı ay, bir yıl önceden iktidara gittiğimiz belli gözünüzün içine baka baka iktidara yürüyen, size inanan, sizi inandıran, sizinle birlikte başaran gencecik kadrolar o kadroların bir adım önünde genç bir genel başkan ve iktidar vaat ediyorum. Ben Kütahya’ya gelip de karşımda sizleri görünce bir masanın etrafında on kişi oturmak yerine Kütahya’da seçim yenilgisinden sonra hafta içi bir saatte il binasının önünde, baba evinin önünde sizleri gördüm ya. Bu inancı gördüm ya, bu desteği gördüm ya. Ben yürüyorum, siz yürüyorsunuz. Biz yürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi önce değişecek. Sonra Türkiye değişecek. Hep birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Başkalarının dayattığı siyaseti reddettiğini dile getiren Özel, “Türkiye’nin en çok okuyan, en çok dinleyen, en çok tartışan, ikna olursa ikna edebilen bir örgütüne, çok güçlü ve çok nitelikli bir örgütüne sahibiz ama yukarıdan alınan, sağcı danışmanlarla alınan ve kendi kimliğiyle değil de bir başkalarına kendini göstermek için alınan kararların tartışılmadan uygulanacağı bir örgüt yerine, tartışmanın ilçede başladığı, mahallede yapıldığı, ilçeye taşındığı, ilde olgunlaştığı ve Parti Meclisine taşınarak gerçek tabandan gelen taleplerle gerçek siyasetin, örgüt tarafından önerilen siyasetin, benimsenen siyasetin yapıldığı ve Tayyip Erdoğan’ın bize dayattığı siyaseti reddeden bir anlayışa geçmemiz lazım.” ifadelerini kullandı. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir