Uyum eğitimi için ilk zil çaldı

235

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen okul öncesi, ilkokul 1 ve liselerin 9’uncu sınıflarına yönelik uyum ve rehberlik programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıflar, uyum eğitimi için ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül’de başlatılacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı kapsamında okullarda ilk ders zili çaldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte anaokulu ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri uyum haftası kapsamında bugün eğitime başladı.


ÖĞRETMEN ŞEKER VE KOLONYA İLE KARŞILADI
Kütahya Şehit Semih Akyıldız İlkokuluna başlayan minikler, ilk gün heyecanını yaşadı. Okula anne ve babalarıyla gelen miniklerin oldukça coşkulu ve heyecanlı oldukları gözlendi. Okuldaki bazı sınıf öğretmenleri minik öğrencileri ile ailelerini sınıfın girişinde şeker ve kolonya ile karşıladı. Çocuklarla tek tek tanışan öğretmenler, onlara kendi elleriyle yaptıkları taçlardan taktı.
Uyum süreci için ilk kez okulla tanışan minikler, sıralara anneleriyle birlikte oturdu. Okula başladıkları için sevinçli ve heyecanlı olduklarını ifade eden miniklerin, uyum haftası boyunca aileleri ile okula gelmeleri bekleniyor.


2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ BELLİ OLDU
Tüm sınıf ve kademelerde 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlayacak. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek.
Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.
İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir