Kütahya yol ticaretine tokat!

232

Uzun yıllardır alt yapısı oluşturulan ve beklenen son gerçekleşti. İstanbul-Antalya yolunun artık Eskişehir’den verileceği öne sürüldü.

Özellikle Eskişehir esnaf ve tüccarının çok uzun yıllardır lobi faaliyetleriyle birçok Bölge Müdürlüğünün de Eskişehir’de olmasının sağladığı imkanlar neticesinde yapılan altyapı çalışmaları sonucunda Gazlıgöl-Seyitgazi yolunun tamamlanması ardından ulusal bazda hizmet veren birçok yolcu otobüsü firmasının İstanbul-Antalya ve Bursa-Antalya güzergahının artık Eskişehir-Seyitgazi-Gazlıgöl-Afyonkarahisar istikametini tercih eder hale geldiği bildirildi.
Firmaların yeni alternatif yolu kullanarak daha çok yolcuya ulaşmayı hedeflediği belirtilirken bu durum yıllardır yol ticaretinden beklediğini tam anlamıyla alamayan Kütahya ekonomisine vurulacak bir tokat gibi görülmeye başlandı.
Yolcu taşıyan firmaların sürekli olarak belirtilen güzergahları kullanmaları halinde, yol ticaretinin gelişmesi için küçük de olsa adım atılan Kütahya için hayal kırıklığı olacak.
Güzergah tayinlerini Kütahya’dan gitmemesi için yetkililerin çalışma yapmasını beklediğini ifade eden Kütahya esnafı ve vatandaşlar, Kütahya’dan geçen araç sayısının hem kentin tanıtımına hem de ticaretine katkı sunacağını belirtti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir