Rektör Kızıltoprak’tan İslami İlimler Fakültesine ziyaret

244

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İslami İlimler Fakültesinde akademik ve idari personel ile buluştu.

İİF Toplantı Salonu’nda fakülte yönetimiyle birlikte akademik ve idari personelle bir araya gelen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaptığı konuşmada kurum olarak temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğu hatırlattı.
Rektör Kızıltoprak, “Asistanlarımızın temel hedefi profesörlerimizi geçmek olmalı. Eğitim öğretim işini yürütürken başka bir işlerle ilgilenmeyeceğiz. En iyi görsel malzemelerle derslerimizi şekillendireceğiz. Öğrenciler arasında bir ayrım yapmayacağız ve hepsinin seviyesini yükseltmeye gayret edeceğiz. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkçeyi ana dilleri gibi konuşmalarını sağlayacağız. Onları kendi kültürümüzle adeta saray terbiyesi almış gibi yoğuracağız.
Bir diğer önceliğimiz, ülkemizin bürokrasisine millî eğitim sistemine, sanayisine, ticaretine katkıda bulunmak. Bunu da karz-ı hasen düşüncesini vakfederek, yardımlaşarak, borç kültürü ve iş ahlakı oluşturarak ve toplum içine girip bunları anlatarak yapacağız. Dördüncü önceliğimiz ise toplumu aydınlatma görevi. Bunu yapmazsak öğrencimize, üniversitemize, şehrimize katkı sunamayız. Devletimizin kadrolarında çok nitelikli kişiler bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile sürekli iletişim hâlinde olacağız. Hatta kendilerini üniversitemizdeki toplantılara davet edip bu kurumların bizlerden ne beklediklerini ilk ağızdan öğreneceğiz” dedi.
DPÜ Rektörü Kızıltoprak’ın konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Ali Çelik’in yaptığı sunumla fakülte hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Prof. Dr. Kızıltoprak, toplantının son bölümünde ise tek tek personelle tanıştı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
ESMAHAN SARAÇOĞLU




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir