55 su kaynağına toplamda
1 milyon yavru sazan balığı bırakıldı

338

Kütahya yetiştiricilik ve avcılık açısından önemli, zengin su kaynaklarına sahip. Kütahya’daki gölet ve barajlara her yıl balıklandırma programı uygulanıyor.
2023 Yılı balıklandırma programı kapsamında; Merkez, Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerine 55 su kaynağına toplamda 1 milyon adet yavru Sazan Balığı ve 1 su kaynağına da 6 bin adet yavru Avrupa Yayını bırakıldı.
Son 10 yılda yaklaşık 4 milyon 307 bin 150 (2023 dahil) adet balık iç su kaynaklarına kavuşturuldu.
Balıklandırma programında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nün ürettiği Pullu Sazan ve Avrupa Yayını kullanılıyor.
İç su stoklarının takviyesi, sürdürülebilir balıkçılık, ekolojinin korunması, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, amaçlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştirilen çalışma sonucu göletlere bırakılan yavrular mutlak suretle korunarak, en az bir kez üremelerine imkân tanınmalı, Amatör Balıkçıların bu balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymaları boy yasağını ihlal etmemeleri, avlanma sırasında kullanılması yasak olan av araçlarını (Serpme, Tırıvırı, vs) kullanmamaya, olta sayısına, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek “Sürdürülebilir Su Ürünleri Avcılığı”na destek olmaları gerekiyor.
ESMAHAN SARAÇOĞLU




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir