“Ülkemiz maalesef son derece ağır bir travma yaşamakta”

280

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, “Meclisimizin değerli üyeleri, ülkemiz maalesef son derece ağır bir travma yaşamakta. Hiç beklenmedik bir felaket kapımıza geldi. Çok sayıda can ve mal kaybımız var” dedi.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katıldığı toplantıda, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, merhum, merhume ve sübyan çocukların ruhlarına Fatiha gönderildi.
Birlik ve beraberliğin önemine değinen KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinden dolayı başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini paylaştı. Destek olan herkese teşekkür eden Nafi Güral, “Meclisimizin değerli üyeleri, ülkemiz maalesef son derece ağır bir travma yaşamakta. Hiç beklenmedik bir felaket kapımıza geldi. Çok sayıda can ve mal kaybımız var.
Durum bizim gördüğümüzden, işittiğimizden daha vahim. Bizim göremediğimiz, tanık olamadığımız pek çok sıkıntı var. Biliyorsunuz depremden etkilenen 10 ilin 105 ilçesi, 6700 köyü var. Bunların her birisinde ayrı bir trajedi yaşanıyor. Bunun için el birliğiyle, gönül birliğiyle hem manevi olarak destek olmamız, hem de elimizden geldiği kadar, özellikle devletimize destek vermemiz son derece önemlidir. Devletimizin mutlaka desteklenmesi halinde, işleri kolaylaşmış olur diye düşünüyorum.
Bu anlamda ülke çapında çok yoğun çalışmalar var. O çalışmaların bir ayağında da, bizim Odamızdan beklentiler olduğunu biliyoruz.
Odamızdan beklenen, Hatay’a 1000 konteyner kapasiteli Kütahya Kent kurulması için farkındalık yaratılması için çalışıyoruz. Borsamız, ilçe odalarımız, üyelerimiz, el ele gönül gönüle 1000 konteyner kapasiteli Kütahya kent kurulmasını çok önemsediğimiz için NG ailesi olarak bu projeye 250 konteyner ile destek veriyoruz.
Ayrıca çok önem verdiğimiz eğitim çalışmalarına katkı vermek üzere NG Eğitim Vakfı olarak AFAD’a 8 Şubat 2023’de 5 milyon Türk Lirası bağışta bulunduk.
Ayrıca bilgi vermeyi faydalı görüyorum. Damadım Onur Bey ve torunum Nafi Bey, şirketlerinin mesleki eğitim ve tanıtım faaliyetinde kullandıkları eğitim tırı ve otobüsünü depremzedelerin kullanımı İçin mutfak ve yemek salonu olarak düzenlediler ve 8 Şubattan beri 24 saat yemek ikramı yapmaktalar. Ayrıca bölgede ihtiyaçları tespit edilen depremzedelere bizzat gıda, çadır, ısınma ve giyecek desteği vermekteler.
Her projede olduğu gibi, bu projede de önemli gayretleri olan Yönetim Kurulu Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok başarılı çalışmaları için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
Hepimizin desteği çok çok önemli, bunun sevabının da çok büyük olduğunu düşünüyorum, Allah şimdiden hayırlarınızı mübarek etsin” dedi.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat konuşmasında, depremin yaşandığı ilk günden itibaren hızla çalışmalara başlandığını, şu ana kadar üyelerin cömert bir şekilde nakdi ve ayni yardımlarla destek verdiğini belirterek teşekkür etti.
Hatay’da konteyner kent kurulması için başlatılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşarak, Kütahya Valiliği himayelerinde, KUTSO koordinasyonunda, Kütahya Belediyesi, Gediz, Simav, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi, Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi katkılarıyla Hatay’da 1000 konteynerdan oluşan Kütahya Kardeş Kent kurulmasına yönelik desteklerin devam ettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından, KUTSO Meclis Üyesi Semra Tozaraydın, Kızılay Kütahya Şubesi tarafından afet bölgesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Gündem maddeleri ve konuşmaların tamamlanmasıyla, KUTSO Şubat ayı meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Harun Yurdagül tarafından kapatıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir