Kütahya İHH 113 yetime destek oluyor

426

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği yetim birimi başkanı Serhan Dayanç, dernek olarak Kütahya genelinde 113 yetim çocuğa destek olduklarını bildirdi.

Dayanç, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yetim sponsorluğu için başlattıkları kampanyanın devam ettiğini söyledi.
Kütahya genelinde bin 200 bağışçının başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerdeki yetim çocuklara destek olduğunu dile getiren Dayanç, şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir-Sen ve İHH’nın ortak imzaladıkları protokolle tüm okullarda yapılan bir çalışma var. Gönüllülük esasına dayalı olarak isteyen öğrencinin katkıda bulunduğu sınıfın veya okulun sponsor olduğu bir çalışma. Buradaki amaç küçük yaştaki çocuklara yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek, karakterli bir nesil yetiştirmek. Bu vesile ile de yetim kardeşlerinin ihtiyacını gidermek. Yetime destek olmak dinimizin de bize tavsiye ettiği bir gereklilik. Kur’an-ı Kerim’in 12 suresinin 23 yerinde yetime vurgu yapılmıştır. Peygamberimiz de bir hadisinde “Kim kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eder kollar ve korursa kendisiyle cennette komşu olacağız” buyurmuştur.”
Dayanç, yetimlere destek olmak isteyen hayırseverlerin derneklerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir