Eyvah stadyum da..!

492

Kütahya’ya yapılması planlanan stadyum ile ilgili farklı görüşler ortaya çıkmaya başladı. MHP Milletvekili Ahmet Erbaş ile il başkanı Selçuk Alıç ve Belediye Başkanı Alim Işık, stadın mevcut yerine yapılması gerektiğini ifade ederken AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ise mevcut stat alanının zaten sıkışık bir yer olduğunu, Kütahya’nın sadece bir stada değil spor kompleksine ihtiyacı olduğundan TOKİ bölgesinin daha uygun olabileceğini bildirdi.

STADYUM YERİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Kütahya’ya yaptığı ziyaretle bir kez daha gündeme gelen Kütahya’ya stadyum yapılması konusu son günlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi.
Yapılacak stadın mevcut yerine yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Alim Işık, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, İl Başkanı Selçuk Alıç ve bir AK Parti Milletvekilinin de aynı görüşte birleştiğini söyledi.
“YENİ MACERALARA YOL AÇMAYALIM”
Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun stadyumun müjdesinin tüm Kütahya’yı memnun ettiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu: “Stadyum yeri bakanlığın ve ilgili birimlerin teknik incelemeler sonucu vereceği bir karar. Ancak bize sorarsanız ben şehrin belediye başkanı olarak stadyumun, üç nedenle mevcut stadın yerine yapılmasını istiyorum. İlk nedeni mevcut stadın bulunduğu yerin yeşil alan olarak korunması lazım. Farklı bir alana yapıldığında mevcut stadyumun yerini başka şekilde değerlendirelim denildiğinde iş işten geçmiş olabilir. Çünkü orası kamunun arazisi bakanlığın istediği gibi tasarruf hakkı var. Bize gelirsem biz yine imar konusunda önerilerimizi söyleriz ama engel olamayız. Orada DSİ, İdare Mahkemesi Gençlik Spor ve Milli Eğitim bulunuyor. Oranın yeşil alan olması mümkün görünmüyor. Stadyum hazır yeşil alanken orayı koruma imkânı elimizde varken yeni maceralara yol açmayalım derim ben. İkinci neden ise TOKİ’ye yapılacak stada ulaşım sorunu. Aracı olmayan da dahil her vatandaşın mevcut stada kolay gelebilmekte. Üçüncü ve en önemlisi süre. Sıfırdan başka bir yerde yapılacak stadyumun en 2 -3 yıl imalat süreci var ama aynı yere yapılırsa 1 yılda yapılması mümkün. Yeni stadyumu beklersek biraz geç olabilir. Bizim yeni Kütahya bölgesine gideceğimiz tek yol var. Sanayi içinden çıkan TOKİ üst geçit bölgesi. Düşünün ki maç günlerinde şehrin taraftarı TOKİ’ye gidecek. Ama nasıl gidecek?”
MHP İl Başkanı Selçuk Alıç ise Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na stadyum müjdesi için teşekkür ederek şunları kaydetti: “Biz de stadyumun mevcut yerinde kalmasını istiyoruz. Hedefimiz Belediye Kütahyaspor olarak 2. Lige çıkmak eğer diğer başka stadyum yapılırsa zemin etüdü, alt yapısı 3 -4 yıl sürüyor. Ama mevcut yerimizde alt yapı hazır. Artı mevcut yerde yapılması maliyeti üçte bire indirecek. Devletimizden çıkan paraya yazık. İnşallah en doğru karar çıkar, sağduyu kazanır.”


“BEN KARAR VERİCİ OLSAM ŞEHRİN ORTASINDA STAT YAPMAKTAN UTANIRIM”
Konuyu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ise yapılacak yatırımlarla ilgili tartışmalardan Kütahya’nın çok çektiğini hatırlattı. Daha önce hastane yeri gibi birçok konuda yer tartışmalarının yaşandığını aktaran Önsay, şunları söyledi: “Bu işler hesap işidir. Eğer bir şehrin geleceğini düşünüyorsanız, şehrin gelecekteki gelişim alanlarını ihtiyaçlarını hesaplamamız lazım. Fakat görüyoruz ki çok fazla üzerinde çalışılmadan bu noktada insanlar görüşlerini beyan ediyorlar. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Kütahya’mıza Gençlik ve Spor Bakanımız geldi. TOKİ bölgesinde nasıl bir spor tesisinin hayal edildiğini, yatırımın sadece stattan ibaret olmadığını izah ettik. Fakat arkadaşlarımızdan farklı görüşler duyuyoruz. Tabi bunlar değerlendirilir. Benim şahsi kanaatim çok bağlayıcı değildir. Bu devletimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vereceği bir karardır. Ancak ben karar verici olsam şehrin ortasında stat yapmaktan utanırım. Bugün AK Parti iktidarının yaptığı en büyük yatırımlardan olan Şehir Hastanesinin yeri ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Şehri açmamız lazım. Böyle elimizi kolumuzu sallayarak gidelim diye bir bakış açısı olamaz. Mevcut stadın olduğu yer zaten sıkışık bir alan. Şehrin geleceğini düşünmek lazım. Benim şahsi kanaatim bu yönde. Ama Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ne düşünür ve neye karar verir ona bakmak lazım. Çünkü bizim şu anda sadece stada ihtiyacımız yok. Aynı zamanda bir spor müdürlüğüne ihtiyacımız var. Bizim orada bir komplekse ihtiyacımız var. Biz büyüme eşiğinde olan bir şehiriz. Bütün bunları düşünerek hareket etmek lazım.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir