Yüzde 100 dolan 30 Ağustos OSB yeni yatırım alanları oluşturuyor

2001

Kütahya-Eskişehir yolu yakınlarında bulunan ve faaliyet alanları ile doluluk oranıyla dikkatleri çeken 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırım alanlarının oluşabilmesi için 2 milyon 200 bin metrekare civarında genişleme kararı aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, yeni yatırımcıların taleplerine cevap verebilmek adına çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

“30 AĞUSTOS OSB 2023’TE 5 MİLYON 700 BİN METREKARE ALANA KAVUŞACAK”
Çetiner, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Öztaş, Mustafa Yenipazar, Mahmut Ciğer ve Mesut Yıldırım ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi.
OSB faaliyetleri hakkında bilgiler veren Çetiner, Kütahya’nın yatırımcılar tarafından cazibe merkezi haline gelmeye başladığını söyledi.
30 Ağustos OSB’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve yeni yatırım alanları için kolları sıvadıklarını dile getiren Çetiner, şöyle konuştu: “Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi 2006 yılında 3,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruldu. Şu an da ORKÜSAN kooperatif alanımızla birlikte 36 sanayi parselimiz var. Sanayi parsellerimizin doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmış durumda. Biz burayı yaklaşık 2 milyon 200 bin metrekare civarında büyütme, genişletme kararı aldık. Bununla ilgili Kütahya Belediyesinin bu alanla ilgili imar planı vardı. Bizim genişletme çalışmamız nedeniyle sağ olsun belediye bu planını iptal etti. Bizim bu çalışmamız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca da resmi olarak onaylandı. Süreç devam ediyor. Genişleme alanı ve OSB ile ilgili tüm çalışmalarımızda Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız her zaman yanımızda. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa sağ olsunlar sonuna kadar bize destek oluyorlar. İnşallah 2023 yılı içinde 2 milyon 200 bin metrekarelik genişleme alanını sonuçlandırıp sanayi parselleri oluşturarak sanayicimizin hizmetine sunacağız. Bu alanımızda 10 bin metrekareden büyük parseller oluşacak. 2023 yılında genişletme alanıyla birlikte 30 Ağustos OSB toplamda 5 milyon 700 bin metrekare alana kavuşacak. ”


“KÜTAHYA’DAKİ OSB’LER KENTE CAN OLDU”
OSB Başkan Vekili Mahmut Öztaş ise Kütahya’nın gelişimi için Organize Sanayi Bölgelerinin öneminden söz etti. Öztaş, “Firma olarak biz 2014 yılında OSB’de yatırım kararı aldık. Kütahyalıların bu OSB’lerde olması gerektiğine sonuna kadar inananlardanım. Bizimle birlikte ve bizden sonra da birçok firmamız burada yatırım yapmaya başladı. Kütahya’mızın gelişimi için sosyal, kültürel, termal ve turizm gibi faaliyetler mutlaka olmalı ama sanayideki gelişme Kütahya’ya adeta bir can olarak geldi. Öncelikle Kütahya OSB ciddi bir atılım yaptı. Arkasından 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve merkezdeki üçüncü OSB’miz Seramik OSB bunu devam ettirdi. Şimdi de Zafer OSB’miz var.”


“ÖNCE KÜTAHYA’YA SONRA DA TÜRKİYE’YE GÜVENİN”
Kütahya’nın sanayi anlamındaki hikayesini kendince tanımladığını da aktaran Öztaş, “Kuruluş Kütahya OSB ile kurtuluş 30 Ağustos OSB ile Zafer’imizi de Zafer OSB ile ilan ederek sanayi anlamında önümüzdeki 10 yıl içinde ciddi bir gelişmeye sahip olacağız. Önce Kütahya’ya sonra da Türkiye’ye güvenin diyoruz. Kütahya geçmişte siyaseten fabrikaları kapanan bir il olarak anılıyordu. Böyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Burada hakikaten ciddi atılımlar, fabrikalar yapılıyor. Kütahya’da yapılan işler sadece Türkiye’de değil dünyada adından söz ettiren çalışmalar. Önce Kütahya’ya sonra da Türkiye’ye güvenin diyoruz.” diye konuştu.
Yönetim kurulu üyeleri, Yenipazar, Ciğer ve Yıldırım da faaliyet alanları ve yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Bilgilendirme toplantısında OSB Müdürü Murat Demir de, OSB ve faaliyet gösteren firmalarla ilgili sunum yaptı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir